Soğanın keskin tadını alıp götürecek! Ne koku ne acılık kalıyor, sütlü lezzet sırrı
Soğanın keskin tadını alıp götürecek! Ne koku ne acılık kalıyor, sütlü lezzet sırrıMutfağımızın olmazsa olmazlarından soğan, pek çok yemek için tercih edilir. Ancak içerisindeki bazı bileşenler pişirme aşamasında sizleri epey zorlayabilir. Özellikle kırmızı ve beyaz soğanlar, ağızda uzun süre kalan keskin bir tat bırakabilir. Gözler ise sürekli yaşarmaya başlar. Soğanın bu etkilerini hafifletmek için bazı yöntemler mevcut.
26.02.2025Püf Noktası
Yemeğe lezzet katan soğan doğrama yöntemi! Ünlü şefler böyle yapıyor, çaprazı makbul
Yemeğe lezzet katan soğan doğrama yöntemi! Ünlü şefler böyle yapıyor, çaprazı makbulSağlığa faydaları saymakla bitmeyen ve doğal ilaç olarak bilinen soğan, yemeklerde de lezzet katan besinlerden biridir. Genellikle pek çok ev yemeğini hazırlarken soğanı kullanırız. Ancak pek çok kişi, soğanı doğrama aşamasına pek dikkat etmez. Bu aşama aslında yemeğin lezzetini bile etkiler. İşte soğan doğrama taktiği.
1.11.2024Püf Noktası