Son dakika Sismoloji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sismoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sismoloji haber sayfamızda...
Prof. Dr. Tatar: Günlük ortalama olan deprem sayısı 60 ile 100 arasıAFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin, "Şu anda bu sismik aktivite hale devam ediyor. Günlük ortalama olan deprem sayısı 60 ile 100 arası değişiyor. Belli bir düşüş var ama hala riskin tümüyle kalktığını söylemek için erken" dedi.
Ege Denizi’ndeki depremlerde son durumu Kandilli paylaştı! 3 bini aşkın sarsıntıEge Denizi’nin güneyinde yer alan Hellenik Dalma-Batma Zonu’nda sismik hareketlilik tedirgin edici boyutlara ulaştı. Santorini ve Kolumbo çevresinde 28 Ocak’tan bu yana 3524 deprem meydana gelirken, en büyük sarsıntının 5.3 büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Uzmanlar, deniz tabanındaki magma hareketliliği ve hidrotermal aktivitelerin bu depremleri tetikleyebileceğini belirtirken, bölgede tsunami riskinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kandilli Rasathanesi ve uluslararası sismoloji merkezleri, bölgedeki gelişmeleri 7/24 izlemeye devam ediyor. İşte detaylar…
İran'da 5.4 büyüklüğünde korkutan depremİran Endimeşk'te saat 22.25 sularında 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir hasar bilgisi alınmadığı bildirildi. İşte detaylar...
Ege Denizi'nde su sıcaklığı artıyor: Santorini ve Andiros'ta yeni krater mi oluşuyor?Yunanistan'daki Kiklad Adaları'nda artan sismik hareketlilik, bölge halkında tedirginlik yaratıyor. Bilim insanları, özellikle Andiros ve Santorini çevresinde magma hareketlerinin gözlemlendiğini belirtiyor. Uzmanlara göre Santorini'de duyulan gizemli uğultu, yer altındaki volkanik aktivitelerin habercisi olabilir. İşte Ege Denizi'nde iki haftasını dolduran deprem fırtınasıyla ilgili yeni gelişmeler...
3 yıl önce de adres Seferihisar’dı! Ege’deki çekilmede 6 Şubat yanılgısı: 'Artarsa takip şart'Ege Denizi her gün onlarcası kaydedilen depremlerle gündeme geliyor, Santorini Adası ve çevresindeki volkanik aktiviteler tartışılıyordu. 3 ve 4’ün üzerindeki yüzlerce depremin volkanik temelli olup olmadığı, büyük bir depremin yaşanması durumunda tsunaminnin Türk kıyılarını vurup vuramayacağı konuşulurken, Seferihisar’da deniz suyunun çekilmesi panik yarattı. Pek çok kişi bu durumu depreme bağlasa da yaşananların temelinde yatan bambaşka sebebi, Doç. Dr. Ergin Ulutaş anlattı.
Son dakika... Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde depremEge Denizi'nde deprem fırtınası sürüyor. AFAD'ın ölçümlerine göre 14.59'da Ege'deki Santorini açıklarında 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. AFAD 14.54'te de 4.2 büyüklüğünde bir deprem ölçmüştü. Ege'deki dört adada okullar bu hafta da tatil. İşte gelişmeler...
Son dakika... Ege'de 4 adada okullar bu hafta da tatil: 'Yaşananlar büyük bir depremin habercisi olabilir'Sadece Yunanistan ve Türkiye değil, dünyanın gözü bir haftadır Ege Denizi'nde. Ege'yi sarsan sismik hareketlilik henüz sona ermiş değil ve CNN International'ın haberine göre sismologlar daha büyük bir depremin olabileceği konusunda uyarıda bulundu 4 adada okullar bu hafta da tatil ilan edildi. Yaşananlar büyük depremin habercisi öncü şoklar mı? Adaya 3 bin 600 yıl önce hilal şeklini veren büyük felaketin ayrıntıları...
Uygulamayı telefonlara yükleyin çağrısı! Tsunami dalgalarından kaçış için 20 dakikanız varİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Santorini Adası civarında 7 büyüklüğünü aşan bir deprem olduğu anda AFAD ve ilgili diğer sismoloji istasyonlarına bağlı sismometreler birkaç saniye içinde depremi algılıyor. Prof. Dr. Sözbilir “AFAD uygulamasının tüm akıllı telefonlara yüklenmesi önem arz etmektedir " diye konuştu.
3 deprem 2 dakika arayla geldi! Uzmandan çarpıcı açıklama: Enerji ilerliyorİzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Bu sabah, Adana'nın Kozan ilçesinde art arda meydana gelen 3 deprem, Saimbeyli Fayı'nın güney ucundaki fay parçalarının aktivitesini göstermektedir" dedi.
Deprem bilimci Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybettiTürkiye'de deprem araştırmalarına önemli katkılarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi eski müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti.
Yunanistan'da depremYunanistan'ın batısını sallayan 5.7 büyüklüğündeki deprem, başkent Atina'da da hissedildi. Sarsıntının merkez üssü, Filiatra'ya 36 kilometre mesafede.
Son dakika... Yunanistan'da depremYunanistan'ın batısını sallayan 5.7 büyüklüğündeki deprem, başkent Atina'da da hissedildi. Sarsıntının merkez üssü, Filiatra'ya 36 kilometre mesafede.
Prof. Dr. Naci Görür bir kente dikkat çekti! ‘Faylar, felç edebilir'Prof. Dr. Naci Görür, ""Zamanı deprem ile karıştırırsanız; en büyük hatayı yaparsınız. Deprem ne zaman olursa olsun, eğer hazırlıklı olmazsak; insanımız ölecek demektir. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz."
Prof. Dr. Naci Görür bir kente dikkat çekti! ‘Faylar, felç edebilir'Prof. Dr. Naci Görür, ""Zamanı deprem ile karıştırırsanız; en büyük hatayı yaparsınız. Deprem ne zaman olursa olsun, eğer hazırlıklı olmazsak; insanımız ölecek demektir. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz."
Sismoloji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.