Siraz Balığı (Siyam Alg Yiyici) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Siraz Balığı (Siyam Alg Yiyici) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?Kontrolsüz avlanma ve yırtıcı canlılara yem olma deniz ve göllerdeki birçok balık türünün yok olmasına neden olan önemli etmenlerden olmaktadır. Balıkların yumurtlama dönemlerinde yapılan avlar balık neslini tehlike altına sokmaktadır. Siraz balığı da nesli tükenme tehlikesi altında olan endemik bir balık türü olarak ifade edilmektedir. Peki, Siraz balığı (siyam alg yiyici) nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, Siraz balığı hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan detaylar.
23.09.2021Evcil Hayvan
Samsun'daki balıklarda 5 yeni parazit keşfedildi
Samsun'daki balıklarda 5 yeni parazit keşfedildiTürk bilim insanlarınca Samsun'daki akarsu ve göletlerde yürütülen çalışmalarda 5 yeni parazit türü keşfedilerek Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) dünyadaki tanınırlığına katkı sağlandı.
19.03.2021Teknoloji
50 yıldır görülmüyordu! Ve oraya çıktı...
50 yıldır görülmüyordu! Ve oraya çıktı...Eskişehir'de en son 1970'li yıllardan önce görülen Siraz balığı tekrar Porsuk Çayında görüldü.
27.06.2019Gündem
Tek tek elleriyle yakalayıp götürdüler!
Tek tek elleriyle yakalayıp götürdüler!Elazığ’da geçtiğimiz hafta Van Gölü'nün İnci Kefali gibi, Hazar Gölü'nün akıntıya karşı yüzen "Siraz" balığının göçü görüntülere yansımasının ardından bu kez tepki çekecek anlar kameralara yansıdı. Suyun azalmasını fırsat bilen bazı kişiler, akıntıya karşı gitmek isteyen balıkları avladı.Elazığ-Diyarbakır yolu üzerinde Sivrice ilçesinde bulunan Türkiye’nin en derin gölleri arasında yer alan Hazar Gölü’nde 27 çeşit balık yaşadığı biliniyor. Bölgede turizm açısından önemli olan Hazar Gölü’nde bulunan balıklardan "Siraz" çevrede çok bilen olmasa da her yıl bu aylar içerisinde Van’daki İnci Kefali gibi akıntıya karşı giderek yumurtalarını bırakıyor. Bu yıl yağışların fazla olması ve karın erimesiyle birlikte coşan Kürk çayı köprüsünden balıkların tersine göçü rahatlıkla izlenebildi. İlçeye 3-4 kilometre mesafede bulunan Kürk Köprüsü üzerine gelen vatandaşlar da ilk defa göl balığı olarak adlandırdıkları gerçek ismi "Siraz" olan balığın tersine göçünü izlemenin keyfini çıkarttı. Ancak çaydaki suyun azalmasıyla birlikte görsel şölen sunan görüntü bittiği gibi üzücü görüntüler de yaşandı. Köprü altın gelen bazı kişiler, suyun azalmasını fırsat bilerek halen akıntıya karşı göç etmeye çalışan balıkları elleri ile yakaladı. Bir kişinin eliyle yakalayıp dışarı attığı balıkları ise başka bir kişi canlı canlı çubuğa taktığı balıkları poşete koyup götürdü. O görüntüler kameralara da yansıdı.
11.09.2019Yaşam