Türk savaş pilotları böyle eğitiliyorTürk savaş pilotları, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yer alan ve dünyada sayılı ülkede bulunan simülatörlerle acil durumlarda en doğru kararı vermek için eğitiliyor.AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, savaş pilotlarının eğitim seviyelerini uçuş emniyetinden taviz vermeden, pilot ve uçak kaybı yaşamadan en üst seviyeye çıkarmak için Hava Kuvvetleri Komutanlığında uçuş simülatörleriyle yoğun eğitim veriliyor.Bu eğitimler yurt genelindeki ana jet üs komutanlıklarında konuşlu F-16 Simülatör Filo Komutanlıklarınca sağlanıyor.Komutanlıklardaki F-16 uçuş simülatörüyle harbe hazır pilot yetiştirilmesinde zamandan ve maddi yönden tasarruf sağlamak, yeni silah ve sistemlere yönelik eğitim seviyesini kısa zamanda en üst seviyeye çıkarmak için çalışılıyor. Öğretmeninden öğrencisine kadar tüm savaş pilotları simülatörlerde eğitime tabi tutuluyor. Tüm üs komutanlıklarında bulunan simülatörler birbirlerine bağlanabildiği için eş zamanlı uçuşlar da gerçekleştirilebiliyor.
Exupéry'den pilotluk anılarıKüçük Prens'in yazarı olarak dünya çapında 'gönüllerin prensi' olarak nitelenebilecek Antoine De Saint-Exupéry'nin II. Dünya Savaşı'ndaki savaş pilotluğu anılarından ilhamla yazdığı roman raflarda.
Türk pilot 11 saniyede 15 bin fite çıktıTürk pilot Pakistan’da bir F-16 savaş uçağı ile 11 saniyede 15 bin fite ulaştı.Pakistan’da görev yapan Türk pilot, Pakistan Hava Kuvvetlerine ait bir F-16 savaş uçağıyla muhteşem bir şov gerçekleştirdi. Pilot kalkıştan hemen sonra uçağını dik konuma getirerek sadece 11 saniyede 15 bin fite ulaştı.
Savaş pilotlarının zorlu eğitimi!Savaş uçağı pilotları, 9g kuvvete maruz kaldıkları şok sıkı eğitimlerden geçiyor.Bir kütleye belirli bir durumda etki eden hızlanma kuvveti olarak tanımlayabileceğimiz "g kuvveti"ne özellikle Formula 1 ve uçak pilotları çok sık şekilde maruz kalıyor. Lunaparklardaki araçlarda da bulunan bu kuvvete maksimum 4g kuvvetine kadar izin veriliyor. İnsanda 6-9g arası bilinç kayıplarına, 9 üstü ise ölümlere neden olabiliyor. Ancak pilotlar eğitimleri boyunca bu testlere girdikleri için onlarda durum çok daha farklı oluyor. İşte simülasyon eğitimlerinde 9g kuvveti uygulanarak pilotlara verilen derslerde, genç pilotların gerçekten de ne kadar zorlandıklarının bir örneği.