Pembe estetik nedir? - Dr. Abdullah Uysal
Pembe estetik nedir? - Dr. Abdullah UysalKişilerde estetik bir gülümseme sadece beyaz ve düzgün dişlerle sağlanamaz. Bu dişlerle uyumlu olacak diş etlerinin de varlığı gerekir. Diş etlerinde yapılan estetik çalışmalara pembe estetik adı verilmektedir. Diş estetiğini tamamlayan unsurlar arasında diş etlerinin sağlıklı olması, rengi ve diş etinin dişle olan seviyesi akla gelir. Karşıdan göze hoş gelen, temiz ve uyumlu bir gülüş elde etmenin ilk adımı dişler ve diş eti arasında gereken uyumun sağlanmasıyla oluşur. Diş etine sağlıklı diyebilmek için açık pembe renkli olması, dişe ve kemiğe sıkı bir şekilde yapışması, portakal kabuğuna benzeyen parlak ve pütürlü bir görünümde olması gerekir. Estetik diş hekimliği dalında yapılan tedavilerde amaçlanan kusursuz bir gülümseme sağlamaktır. Kusursuz denilecek bir gülümseme için diş eti estetiği oldukça önemlidir.
28.09.2017Sağlık
Mock up nedir? Dr. Abdullah Uysal
Mock up nedir? Dr. Abdullah UysalPlanlamış olduğumuz gülüş tasarımının henüz tedavi başlamadan hasta ağzına geçici materyaller ile aktarılması işlemidir. Bir diğer değişle tedavi sonucunun ön izlemesidir.
28.09.2017Sağlık
Seramik dolgular nedir? - Dr. Abdullah Uysal
Seramik dolgular nedir? - Dr. Abdullah UysalDişlerde oluşan aşırı madde kayıplarında indirekt olarak laboratuvar ortamında yapılan seramik dolgulardır.
28.09.2017Sağlık
Laminate veneer nedir? - Dr. Abdullah Uysal
Laminate veneer nedir? - Dr. Abdullah UysalLaminat venerler kötü görünen ön dişleri düzeltmenin hızlı, estetik ve güvenli bir yoludur. Bu yöntem ile belirgin kalıcı lekeler, çarpık, orantısız, aralıklı, küçük ya da yapısı bozulmuş dişler düzeltilebilir. Porselen laminat venerler diş yapısına kimyasal olarak bağlanabilen seramik maddelerdir ve estetik tedavilerde kullanılan başlıca tedavi şeklidir. Estetik diş hekimliğindeki en önemli yeniliklerden biri diş hekimlerinin farklı dokudaki maddeleri başarılı bir şekilde birleştirmesini sağlayan yeni yapıştırma tekniklerinin ve gereçlerinin gelişmiş olmasıdır. Porselen laminat venerler ile diş yüzeyi arasındaki yapıştırmanın gücü çoğunlukla öyle büyüktür ki oluşan travma porselen vener ile diş arasındaki yüzeyde değil, diş içinde kırılmaya yol açabilir. Diş yapısına yapıştırılan porselen laminat venerlerin maddeleri doğal diş minesine benzer fiziksel özellikler gösterirler. Ayrıca, seramik teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte doğal katmanlar ve parlak dişlerin yarı şeffaflığı mükemmel şekilde taklit edilebilir hale gelmiştir.
28.09.2017Sağlık
Herkese lamine uygulanabilinir mi? - Dr. Abdullah Uysal
Herkese lamine uygulanabilinir mi? - Dr. Abdullah UysalLatince yaprak anlamına gelen lamina, dişlerin kesilmeden sadece ön yüzlerinin 0.3-0.7 mm inceltilerek yapılan ve sağlam diş dokusunun en az kaybedildiği yöntemdir. Bu inceltilen alana porselen diş laminalarının yapıştırılma işlemidir.
28.09.2017Sağlık
Gülüş tasarımı nedir? - Dr. Abdullah Uysal
Gülüş tasarımı nedir? - Dr. Abdullah UysalDişlerin pozisyonlarının, renklerinin, şekillerinin ve oranlarının yüzün bütünü ile uyumlu hale getirilmesidir.
28.09.2017Sağlık
Gece yatarken bunlara dikkat edin
Gece yatarken bunlara dikkat edinKış mevsiminde artan ağrı şikayetleri ile ilgili bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Çimen, soğuk havalarda terleyip soğumak ile geceleri uyurken üstünün açılmasının ağrılara sebep olacağını, bu nedenle oda sıcaklığının 20-21 derece arasında tutulması gerektiğini söyledi.
11.09.2019Yaşam
Düzenli egzersiz kısırlığı önlüyor
Düzenli egzersiz kısırlığı önlüyorDiyarbakır Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Medikal Akupunkturist Doç. Dr. Hakan Çoksüer, kilo sorunlarının kısırlık gibi bir sorunu da ortaya çıkardığı uyarısında bulunarak, kısırlık sorunları olan kişilerin hem egzersiz hem de beslenmeye dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Bu sorunların yaşanmaması için muhakkak özenli bir egzersiz ve beslenme programı hazırlanması gerektiğini aktaran Çoksüer, düzenli egzersiz programları, hem fiziksel hem de ve ruhsal açıdan kendini iyi hissetmeye de neden olduğunu belirtti.
11.09.2019Yaşam