Şanlıurfa'nın sac kavurması tescillendiKentte, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edilen ürün sayısı 30'a yükseldi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, "Kentteki 300'den fazla tespitli yöresel ürüne de tescil almayı hedefliyoruz. Amacımız Şanlıurfa kültürel ögelerini korumaktır"
Sac kavurma nasıl yapılır? Sac kavurma malzemeleri nelerdir?Sac kavurma, Türk mutfağında yer alan önemli lezzetler arasında yer alır. Özellikle Kurban Bayramı'nda sıkça yapılan ve tüketilen yemekler arasında yer alan Sac Kavurma kuzu etiyle ve dana etiyle yapılmaktadır. İki çeşit etle yapılan sac kavurma içerisine soğan, domates ve biber gibi sebzelerin eklenmesi ile şekillenir. İşte Sac kavurma tarifi...