Depremin vurduğu 11 kentin içme suyu sonuçları çıktıÇukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, öğrencileriyle birlikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilden aldıkları su numunelerinin laboratuvar sonuçlarını açıkladı.
Çiğ köftede 'salmonella' ve 'bağırsak kökenli bakteri' tehlikesiÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, çiğ köftenin mikrobiyolojik açıdan insan sağlığına etkisini incelediği çalışmasında, salmonella ve kötü hijyen koşullarından kaynaklanan bağırsak kökenli bakteriler saptadıklarını açıkladı.