Temizlikten güzelliğe her işe yarıyor! Kabuğunu karanfille karıştırın, sonuç inanılmazPortakalı afiyetle yedikten sonra geriye kalan kabukları ne yapıyorsunuz? Çoğumuzun cevabı büyük ihtimalle “çöpe atıyorum” olacaktır. Ancak bu canlı turuncu kabuklar, yalnızca atık olmaktan çok daha fazlasını sunuyorlar. Portakal kabukları hem evde hem de günlük yaşamda değerlendirilebilecek yaratıcı, doğal ve faydalı kullanım alanlarına sahiptir. Temizlik, güzellik, yemek tarifleri ve daha birçok alanda, portakal kabuklarını yeniden değerlendirebilirsiniz. O halde, artık portakal kabuklarına farklı bir gözle bakmaya ne dersiniz?
Portakal kabuğunun keşfedilmeyi bekleyen 7 farklı kullanımıDünya portakal üretiminin yüzde 80'inden fazlası portakal suyu yapımında kullanılıyor. Çoğu zaman portakal yerken sadece lezzete odaklanırız ve portakal kabuklarını fırlatıp atarız. Peki, bu kabukların şahane işlere yaradığını söylesek? Bu nedenle onları çöpe atmadan önce iki kez düşünmelisiniz. Sürdürülebilirliğe katkı sunmak için de büyük bir fırsat sunan portakal kabuğunu kullanabileceğiniz 7 alanı sizler için açıklıyoruz...-MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL