Uzaya Giden Philae Yedi Ay Sonra UyandıÜlkelerin uzay araştırmaları devam ederken araştırmaları güçleştiren pil sorunu konusunda devrimsel bir yeniliğe imza atıldı. 2 Mart 2004 tarihinde uzaya gönderilen Rosetta uzay aracı 6.4 milyar kilometre yol aldıktan sonra nasıl gelişmeler yaşandı?
Philae kuyrukluyıldızın sesini kaydettiGeçtiğimiz günlerde 67P/Churyumov-Gerasimenko adlı kuyrukluyıldıza tarihi bir iniş gerçekleştiren Philae isimli sonda, 67P'den bilgiler göndermeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün, kuyrukluyıldızdan ilk yakın görüntüyü gönderen Philae, şimdi ise bu kuyrukluyıldızın sesini kaydetti ve dünyaya gönderdi.
67P kuyruklu yıldızı Avrupa şehirleri üzerinde olsa...67P kuyruklu yıldızına inen Philae uzay modülü 13 Kasım'da yüzeyde çekilen ilk fotoğrafı gönderdi. Kuyruklu yıldız yaklaşık 4 km genişliğinde. Peki bu yıldız bazı büyük Avrupa kentleri üzerinde olsaydı nasıl görünürdü?
P67 kuyruklu yıldızından gelen esrarengiz seslerAvrupa Uzay Ajansı, dünyadan 510 milyon km uzaktaki P67 kuyruklu yıldızına gönderdiği Rosetta uzay aracının kaydettiği sesleri insan kulağının duyabileceği seviyeye getirip yayınladı. Bilim insanları sesin kaynağının ne olduğunu anlamaya çalışıyor.
Cübbeli Ahmet'ten ilginç uzay yorumlarıESA tarafından bir kuyruklu yıldıza gönderilen Philae uzay aracının, 1 milyar Euro'luk yolculuğu konuşulurken, Cübbeli Ahmet Hoca'dan "masrafa değmez" eleştirisi geldi.
Tarihi inişin gerçekleştiği 67P kuyruklu yıldızı nedir?Avrupa Uzay Ajansı'na (ESA) ait Rosetta uydusundan ayrılan Philae uzay aracı, yeryüzünden 510 milyon kilometre uzaklıktaki "67P" kuyruklu yıldızına inerek bir ilki gerçekleştirdi. Peki 67P kuyruklu yıldızı nedir ve dünya için önemi ne?
Tarihe geçen anonsAvrupa Uzay Ajansı tarafından hayatın oluşumuna dair bilgi toplamak için 67P/ Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına gönderilen Rosetta uzay aracının Philae iniş modülü, bugün söz konusu yıldıza iniş yaptı.Tarihe geçen inişe dair anons ile Avrupa Uzay Ajansı tarafından böyle yapıldı...
İnsanlık için yarın tarihi gün!"Rossetta" Uzay Aracının, kuyrukluyıldız üzerine "Philae" adlı bir araç indirmesiyle, yarın insanlık için tarihi bir gün yaşanacak. Rosetta yarın bir kuyruklu yıldızdan ilk bilgileri iletecek. Rossetta'nın Dünya'dan yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu cisme ulaşması 10 yıldan fazla bir süre ve 7 milyar kilometreden daha uzun süren bir yolculuk gerektirdi.