Yoğurdunuz tutmadıysa 1 kalıp peynire dönüşsün! Birazcık maya varsa gerisi çok kolayBirçok kişi günlük yaşamında marketlerdeki hazır yoğurtları almak yerine ev yoğurdu hazırlamayı tercih ediyor. Ancak hazırlanan yoğurt her zaman tutmayabiliyor. Böyle durumlarda tutmayan yoğurdu çöpe atmak yerine peynire dönüştürebilirsiniz. İşte yoğurttan peynir yapımı.
Bozulduysa bile israf olmuyor! Birkaç saat dinlendirin, eti lokum gibi yapıyorBozuk süt, insan vücuduna zararlı olduğu için atmak zorunda kaldığımız bir gıdadır. Ancak atmaya kıyamayanlar için farklı kullanım şekillerini derledik. Bozuk sütü israf etmek istemiyorsanız bu yöntemleri tercih edebilirsiniz. İşte detaylar.
Sosyal medyada tehlikeli tarif! Evde 1 litre sütten 'kaşar peyniri' yapanlar...Son zamanlarda sosyal medyada, '1 litre sütten 1,5 kilogram kaşar peyniri' yapıldığı iddia edilen tariflerin yer aldığı videolar, hemen hemen herkesin karşısına çıkıyor! Akıllarda ise tek bir soru var: Ortaya çıkan ürün gerçekten bir peynir mi? Uzmanlar, "Mümkün değil" diyerek çok ciddi uyarılarda bulundu.
Ekşimiş ya da tutmayan yoğurttan peynir nasıl yapılır?Ekşimiş veya tutmayan ve artan yoğurdunuz varsa sakın çöpe atmayın! Bu yoğurttan mükemmel bir peynir yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kahvaltılarda ya da hamur işlerinde kalıp peynir, çökelek (lor peyniri) kıvamında olacak bu peyniri afiyetle tüketebilirsiniz. Ekşimiş yoğurttan kalıp peynir elde ederken biraz zorlanabilirsiniz. Fakat eğer mayanız varsa kalıp bir peynire dönüştürmeye çalışabilir, üzerine sert bir ağırlık koyarak da şekillendirebilirsiniz. Üstelik sizin için peynir yapımında artan peynir altı suyunu da nasıl değerlendireceğinizi paylaştık. İşte A'dan Z'ye ekşimiş yoğurttan peynir yapımı...