Damakta yayılması için süt yerine bunu ekleyin! Lezzeti iki katına çıkarıyor, tadı nefisTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden patatesin birçok alternatif yemeği hazırlanır. Doyurucu ve lezzetli olması nedeniyle çok sevilen patates püresi de bunlardan biri. Pürenin daha lezzetli ve yumuşak olması için birçok tarifte süt kullanımı önerilir. Sütün yanı sıra patates püresini harika kıvama getiren farklı besinler mevcut.
Patates püresi dondurucuya atılır mı? Püf noktası tereyağ ve kremaPatates püresi her zaman favori bir yemektir ve genellikle ayarı tutturulamaz, haddinden fazla yapılır. Hal böyle olunca çöpe dökülmek istemeyen patates püresi günlerce dolapta sürünür de sürünür sonra da bozulur. Peki patates püresini dondurucuya atıp, tekrar kullanana kadar bekletmek mümkün mü?
Patates püresi yapımıPatates püresi yapımı son günlerde en çok aranan tariflerden biri haline geldi. Yemeklerin yanında meze olarak tüketilen, aynı zamanda da çay saatlerinin vazgeçilmezi olan patates püresi yapımını sizler için araştırıp bir araya getirdik. İşte tadı damağınızdan düşmeyecek patates püresi yapımı.
Lokum kıvamında bir patates yemeği tarifiPatates; bol bir nişasta oranına sahip, B ve C vitamin deposu olan, Türk mutfağında çok sık kullanımı olan bir sebzedir. Patates Türkiye’de çokça yetiştirilen ve çok çeşitleri bulunan bir sebzedir.
Patates püresi tarifiPatates; nişasta oranı yüksek, bol vitamin içeren bir sebzedir. İster ana yemek olarak olsun ister yardımcı malzeme olarak birçok Türk yemeğinde başrolde yer almaktadır. Patates ana yemeklerde; et ile tariflerde yerini aldığı gibi, birçok ana yemeğin yanına da meze veya garnitür olarak sunulmaktadır.
Dört mevsim püresi tarifiDört mevsim püresi yapımı aslında patates püresine benziyor. Peki dört mevsim püresi nasıl yapılır? işte dört mevsim püresi tarifi: