Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri: Örnek sahur ve iftar menüleriHerkesin içini ısıtan, sofralara anlam katan Ramazan ayı geldi. Beslenme düzenimizin tamamen değişmesi, uzun saatler aç kalmamız ve sonrasında zengin sofralarla tehlike çanları sizin için çalıyor olabilir mi? "Tam da kış aylarından çıkarken ve yaza hazırlanmaya odaklanırken Ramazan ayı ile birlikte dikkatiniz dağılmasın ve hedefiniz şaşmasın çünkü Ramazan’da da sağlıklı beslenmek ve kilo vermek mümkün." diyen Dyt. Simge Sevinçer Turgut, Ramazan ayı beslenmesiyle ilgili en çok sorulan soruları cevapladı, sağlıklı sahur ve iftar menüsü örneklerini paylaştı.
Bugün ne pişirsem? İftar menüsü nasıl olmalı? Örnek iftar menüsü11 ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle beraber oruç ibadetlerini yerine getirmeye başlayan vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konular arasında yer alan iftar menüsü olmalı, iftar nasıl yapılmalı gibi soruların cevaplarını bir araya getirdik. İşte bu soruların yanıtları ve örnek bir iftar menüsü...
İftar menüsü nasıl olmalı?Ramazan ayının gelmesiyle oruç tutanları iftar heyecanı sardı. İftar; oruç sırasında yaklaşık 16 ila 17 saat aç ve susuz kalan vücudun, sonunda bu eksiklikleri tamamladığı çok önemli bir öğün. Peki, doğru iftar menüsü nasıl olmalı? İftar yaparken nelere dikkat etmeli? Uzun süren açlık ve susuzluktan sonra nasıl besinler alınmalı?
Bel çevresinde yağlanma yapıyorBeslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık “Gün içerisinde yavaşlayan metabolizmaya iftarla beraber yağlı ve kalorili besinleri yüklemek, besinlerin vücutta yağ olarak depolanmasını sağlar.“ dedi.