Dondurucuya böyle atın, aylarca bozulmuyor! İlk günkü gibi taze kalan nohutlarNohut hem lezzeti hem de besleyiciliği ile sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak, nohut pişirme süreci bazen zaman alıcı olabilir ve her seferinde taze pişirmek zor olabilir. Bu nedenle, nohutları buzlukta saklayarak zamandan tasarruf edebilir ve pratik bir yemek hazırlama imkânı yakalayabilirsiniz. Peki, nohut buzlukta nasıl saklanır ve saklama işlemi sırasında nelere dikkat etmek gerekir?
Taş gibi nohutu pamuk gibi yapan yöntem! Haşlama suyuna 1 çay kaşığı ekleyinNohut, besleyici ve lezzetli bir baklagil olmasına rağmen, pişirme süreci bazen zorlu olabilir. Özellikle taş gibi sert nohutlar pişse bile pek çok kişninin karşılaştığı problemlerden bir tanesidir. Ancak size önereceğimiz bu yöntemle yumuşacık nohut elde edebilirsiniz. İşte nohutu mükemmel kıvama getirecek basit ama etkili bir yöntem…