Şekerlerin en zararlısı: Glukoz-fruktoz şurubuKan şekerinin çok hızlı bir biçimde yükselip düşmesine neden olan glukoz-fruktoz şurubu, şekerin en zararlı formu olarak nitelendiriliyor. İşte insülin direncinden karaciğer yağlanmasına birçok hastalığa davetiye çıkaran glukoz-fruktoz şurubunun zararları...
Son dakika: Çok şikayet geliyordu! Beklenen oluyor...Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin hassasiyetini göz önüne alarak şekerli ürünlerin mevzuatında değişikliğe gidiyor. Sektörün görüşüne açılan düzenleme yürürlüğe aynen girerse mısır şurubundan elde edilen her ürün etiketinde "nişasta bazlı" ifadesinin yer alması zorunlu olacak.
Nişasta bazlı şeker normal şekerden daha çok mu zararlı?Son günlerde, bilinen bir gerçek gümbür gümbür tekrar gündeme geldi: Nişasta Bazlı Şeker! Peki nişasta bazlı şekerin normal şekerden farkı ne? Nişasta bazlı şeker ne gibi sağlık sorunlarına sebep oluyor? Her şeyden de önemlisi hangi tür olursa olsun şekerin faydasından çok zararı mı var?