Son dakika Nefes darlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nefes darlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nefes darlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.481 nefes darlığı haberi bulunmuştur.
400 milyon KOAH'lı var! Sabah öksürüğüyle sinyal veriyor: 'Elektronik sigara masum değil'KOAH, tedavi edilmediğinde birçok sıkıntıyı da beraberinde getiren bir sağlık problemi. Her yıl kasım ayının 3. çarşambası kutlanan Dünya KOAH Günü'nde Doç. Dr. Serap Duru, Milliyet.com.tr’ye konuştu. Kovid-19 pandemisinin KOAH hastaları üzerindeki etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Duru, masummuş gibi gösterilen elektronik sigara tehlikesine dair de önemli detaylar paylaştı, erken KOAH belirtileri hakkında bilgi verdi.
Zatürre kılık değiştirdi, artık yürüyor! Türkiye'ye gelmesi an meselesi: 'Çocuklar hedefte'Halk arasında bilinen adıyla zatürre (pnömoni), akciğer dokusunun bakteri kaynaklı olarak iltihaplanması halidir. Erken fark edilmemesi ve tedaviye geç kalınması durumunda ciddi sorunlara neden olabilen zatürre yeni formuyla tüm dünyaya yayılmaya başladı. Türkiye'ye gelmesinin an meselesi olduğuna dikkat çeken uzmanlara göre 'yürüyen zatürre'nin hedefinde çocuklar var!
Dünya'nın 'en şişman' kedisi öldüDünya'nın en şişman kedisi olarak bilinen 'Crumbs', biraz kilo vermek için bir veterinere gittikten sadece haftalar sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetti.
Dünyada bir ilk: Giresun Sendromu! Tüm organlar yer değiştiriyorGiresun’da bir hastada görülen tüm organların yer değiştirmesine bağlı siroz hastalığı vakası sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada dikkat çekici bir gelişme olarak bilim dünyasında yerini alırken, "Giresun Sendromu" adıyla tıp literatürüne geçti.
Dünyada bir ilk: Giresun Sendromu! Tüm organlar yer değiştiriyorGiresun’da bir hastada görülen tüm organların yer değiştirmesine bağlı siroz hastalığı vakası sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada dikkat çekici bir gelişme olarak bilim dünyasında yerini alırken, "Giresun Sendromu" adıyla tıp literatürüne geçti.
Çocuklarda astıma dikkatÇocuklarda en yaygın kronik hastalıklardan biri olan astım, ortalama her 10 çocuktan birinde görülüyor. Medicana Sağlık Grubu Çocuk Alerji Bölümü’nden Prof. Dr. Şule Çağlayan Sözmen, astım tedavisinde hekim, hasta ve aile iş birliği sağlandığı ve düzenli takip ve tedavi edilerek hastalığın kontrol altına alınabildiğini söyledi.
Yumurtalıklarındaki 23 kiloluk kitle operasyonla çıkarıldıYalova’da yaşayan ve ilk kez 2003 yılında yumurtalık tümörü nedeniyle ameliyat geçiren 58 yaşındaki Hülya Öztürk, şikayetleri yeniden başladığı halde, doktor fobisi nedeniyle yıllarca muayeneye gitmedi. 170 kiloya çıkan ve artık yatağa bağımlı hale gelen Öztürk, ağrıları dayanılmaz bir hal alınca, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu. Dr. Şahin gördükleri karşısında şoke oldu. Hastasının yumurtalıklarında, çapı 60-70 santime ulaşan dev bir tümör vardı. Hemen Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emel Küçük ile hastayı değerlendirmeye aldı. Ameliyatı, jinekolojik kanser cerrahisinde uzman bir meslektaşı ile beraber yapmaları gerektiğine karar verdi. Öztürk için İstanbul’dan Yalova’ya giden Prof. Dr. Taylan Şenol’un da girdiği operasyonla, 3 cerrah, 23 kiloluk tümörü başarıyla çıkardı. Prof. Dr. Şenol, yumurtalık tümörlerinin genellikle 5-10 santim çapındayken bulgu verdiğini ve teşhis edilebildiğini söyleyerek, "Patates çuvalı büyüklüğünde bir tümördü. Bu halde yaşaması bile mucize" dedi.
Doktorlar bile şoke oldu! 'Patates çuvalı büyüklüğünde'Yalova’da yaşayan ve ilk kez 2003 yılında yumurtalık tümörü nedeniyle ameliyat geçiren 58 yaşındaki Hülya Öztürk, şikayetleri yeniden başladığı halde, doktor fobisi nedeniyle yıllarca muayeneye gitmedi. 170 kiloya çıkan ve artık yatağa bağımlı hale gelen Öztürk, ağrıları dayanılmaz bir hal alınca, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu. Dr. Şahin gördükleri karşısında şoke oldu. dedi.
Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyorBu haber yazılırken İzmir Bergama’dan dumanlar yükselmekteydi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise aynı hafta yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgârlar nedeniyle “15 Eylül’e kadar alarm durumdayız,” açıklamasını yaptı.
Maymun çiçeği virüsü pandemi etkisi yaratır mı?Son dönemde artan maymun çiçeği olarak bilinen Mpox virüsünün hızlı yayılmasıyla halk sağlığı açısından önemli bir endişe kaynağı haline geldi.
1 yaşından uzun yaşatmayan hastalık! Kabızlıkla başladı, gerçek otopside anlaşıldıHenüz hayatının ilk yılıydı. Sağlıklı doğduğu söylenmişti ancak son zamanlarda kabızlık ve nefes darlığı yaşıyordu. Ailesi defalarca hastaneye götürse de hiçbir sonuç alınamıyordu. En sonunda ise korkulan oldu. Hastalığının nadir ve teşhisinin zor olması, 1 yaşındaki bebeği hayattan kopardı.
Aşırı sıcak kalbin düşmanıAşırı sıcaklar, uykusuzluğu tetikler. Uykusuzluk, yorgunluk, stres de kalp çarpıntısını… Yüzünüzü soğuk suyla yıkamak veya bir bardak soğuk su içmek, kalp atış hızınızı yavaşlatan ‘dalış refleksini’ tetikleyebilir.
ALS tedavisindeki yeni gelişmeler hastalığın ilerleyişini yavaşlatıyorBeyin ve omurilikte yer alan kasları kontrol eden motor sinir hücrelerinin, geri dönüşümsüz kaybına yol açan ilerleyici bir hastalık olan ALS’nin (Amyotrofik Lateral Skleroz) tedavisindeki son gelişmeler, hastalığın ilerleyişini yavaşlatmak adına umut verici.
Kalp krizi sonucu organları iflasın eşiğine gelen genç, beyni soğutularak hayata yeniden tutunduGöğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede sıra beklerken kalp krizi geçiren 23 yaşındaki Mehmet Göçer, doktorları bile şaşırtarak hayata tutunmayı başardı. 30 dakika boyunca kalbi duran genç adam, entübe edildi, beyin ödemi, kalp ve böbrek yetmezliği yaşadı. 3 gün boyunca uyutulan ve hipotermi denilen beyin soğutma tedavisi uygulanan Göçer, doktorları ‘düşük ihtimal’ vermesine rağmen hayata tutunabildi.
36 yıldır oturarak uyuyan adam: 'Bugün de sağ çıktım' diyerek şükrediyorumEskişehir'de yaşayan Muzaffer Işık, KOAH hastası olduğu ve yattığında nefesi kesildiği için 36 yıldır oturarak uyuyor. Durumdan muztarip olan Muzaffer Işık, “Herkes yattıktan sonra gece çocuk gibi ağlıyorum, ‘Allah'ım ben de şöyle yatsam ve bir uyusam' diye dua ediyorum” dedi.
Nefes Darlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.