Böyle pişirince bamya hiç salyalanmıyor! Tane tane oluyor, burasına dokunmayınBirçok kişinin severek tükettiği, bazılarının ise yapısından dolayı uzak durduğu bu sebze esasında çok faydalı. Ancak yapılan bazı hatalar sebzenin kıvamını tamamen bozuyor. İşte bamya pişirirken bu hatayı yapmadığınızda çok daha lezzetli, salyasız ve çıtır çıtır kalıyor. İşte yolu.
Sinüziti olanlar yüksek basınç uyguluyor! Sürekli silmek zararlıAlerji ya da soğuk algınlığı dolayısıyla sürekli burnunuzu silmek istiyorsanız haberimiz tam size göre. Burnunuzu silerken isterken sağlığınızdan olmamak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte detaylar!
Bebeklik döneminde kakada kan ve mukusa dikkatHangi yaşta olunursa olunsun, dışkıda kan ve mukus görülmesi her zaman insanları rahatsız eden bir durum olarak kabul ediliyor. Özellikle bebeklerde olduğunda ebeveynleri paniğe sevk edebilen olumsuz bir durum olarak göze çarpıyor. Dışkıda kan görülmesinin tıpta proktokolit/proktit anlamına geldiğini ifade eden Uzm. Dr. Zafer Berber, konu hakkında bilgi verdi.
Dışkıda Mukus Neden Olur? Dışkıda Mukus Ve Sümüksü Kan Neyin Belirtisi Olabilir?Dışkıda alışılmışın dışında mukus görülmesi halinde bunun bir hastalık belirtisi olup olmayacağı merak edilir. Mukus ve sümüksü kan görülmesinin hangi durumlarda normal karşılanması gerektiği, hangi durumlarda bir doktor muayenesine ihtiyaç duyulduğu konusunda karar vermek zor olabilir. Böyle durumlarda sakin kalıp doğru karar verebilmek gerekir. Ne yapmak gerektiği hususunda gerekli bilgileri derledik.
Mukus salgısından kurtaracak doğal yöntemlerYapılan çalışmalara göre mukus, havada bulunan ve hasta olmamızı sağlayan mikroplardan kurtulmamız için bir bariyer görevindedir. Ancak aşırı salgılandığında ciddi sıkıntılara neden olabilir. Aşırı mukus salgısından şikayetçiyseniz size vereceğimiz doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.
Balgam neden olur?Mukus, vücutta birçok doku tarafından üretilen normal, kaygan ve lifli bir sıvı maddedir. Vücut fonksiyonu için önemlidir ve kritik organların kurumasını önlemek için koruyucu ve nemlendirici bir tabaka olarak hareket eder. Enfeksiyonlarla mücadele etmek için antikorlar ve bakteri öldürücü enzimler içerir. Vücut çok fazla mukus üretir. Bu rakamsal olarak günde yaklaşık 1 ila 1,5 litredir. Farklı hastalıklarda olabileceği gibi, üretim arttıkça veya mukusun kalitesi değişmedikçe, mukusu insanlar fark etmezler.