Soğan kabuklarından ekmek yaptılarGaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, genellikle soyulduktan sonra çöpe atılan soğan kabuklarını değerlendirmek amacıyla, besin değeri yüksek, kalorisi düşük "Soğan kabuklu ekmek" üretti.Özellikle Anadolu'da, ekmeğe katık olarak yenilen soğanın kabuğunu, ekmek yapımında kullanan öğrenciler, içeriği nedeniyle antioksidan özelliği de bulunan bu ürünü tüketime sunabilmek için çeşitli firmalarla görüşüyor.Soğan kabuğundan ekmek yapımı fikri, Gıda Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Melis Öcal, Güneş Zübarioğlu ve Pınar Altaş ile yüksek lisans öğrencisi Hatice Yaprak'ın 6 ay önce hem besin değeri yüksek hem de kalorisi düşük ekmek üretmek üzere yola çıkmasıyla doğdu. Daha önce yaptıkları bir araştırmada, soğanın besleyici özelliklerinin, bir işe yaramadığı için genellikle çöpe atılan kabuğunda da olduğunu tespit eden öğrenciler, soğan kabuklarını özel makinelerde toz haline getirerek yaptıkları ekmeklere kattılar.Ortaya çıkan ürünün, piyasada satılan ekmeklere oranla daha besleyici ve antioksidan özelliğe sahip bulunduğunu, üstelik kalorisinin de düşük olduğunu belirleyen öğrenciler, bunun vatandaşların tüketimine sunulması için bazı firmalarla görüşüyor.
Otomotiv Mühendisliği'ni seçen öğrencilere burs imkanıBursa Uluduağ Üniversitesi, 2 yıl önce başlattıkları kampanyayla Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği'ni seçecek en yüksek puanlı 5 öğrenciye 4 yıllık öğrenim süresi boyunca yılın 9 ayı 500 lira burs verecek.
Maden uzmanı, ocaktaki işleyişi animasyonla anlattıİstanbul Üniversitesi (İÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden Doç.Dr. Ümit Özer, Soma'da yaşanan maden faciasının ardından ocaktaki işleyişi animasyon üzerinde anlattı.Fakültede ders olarak gösterilen animasyonda maden ocaklarında alınması gerek önlemler anlatılıyor. İşçilerin hangi ortamda ve nasıl çalışması gerektiğinin belirtildiği animasyonda, iş makinelerinin işçiler tarafından takip edilmesi, üretilen kömürün bantlara alınarak dışarı çıkartılması aşama aşama anlatılıyor. Ayrıca, yurt dışındaki madenlerde işçilerin asansörle ocağa giriş çıkışları ayrıntılı bir şekilde yer alıyor.