Son dakika mpox haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mpox gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mpox haber sayfamızda...
Neden Google'da sık sık hastalık araştırıyorum? Her 100 kişiden 5'i muzdaripVücudunuzda oluşan hafif bir ağrıda bile ciddi bir hastalığa yakalandığınız kaygısına kapılıyor musunuz? Tüm dikkatinizi sürekli bedeninize yöneltiyor, sık sık ellerinizle nabzınızı veya kalp atışlarınızı kontrol ediyor musunuz? Bu sorunlar size tanıdık geliyorsa dikkat! Sebebi, Kovid-19 ve maymun çiçeği virüsü (MPOX) gibi salgınlar nedeniyle görülme sıklığı son yıllarda giderek artış gösteren hipokondriyasiz, halk arasındaki adıyla 'hastalık hastalığı' olabilir.
Yakın temas yoluyla yayılıyor! Havuzdan maymun çiçeği virüsü bulaşır mı?Maymun çiçeği (mpox) virüsünün, enfekte bir kişinin deri lezyonları, vücut sıvıları veya uzun süreli solunum damlacıklarına maruz kalma yoluyla bulaştığını belirten uzmanlar belirti gösteren kişilerle yakın temastan kaçınılmasını öneriyor. Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Biyogüvenlik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, havuz, hamam ve kaplıca gibi alanlarda maymun çiçeği virüsünün bulaşma riskine dair bilgiler verdi.
Borsalarda ilaç şirketleri kazandırdı Geçen ay Japon tıbbi malzeme şirketi Japon Precision System Science'ın hisseleri yüzde 67,1, Danimarkalı şirket Bavarian Nordic'in hisseleri yüzde 43,4 değer kazandı.
ABD gönderdi! Nijerya 10 bin doz M çiçeği aşısını teslim aldıAfrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'ya, M çiçeği virüsü (mpox) ile mücadele kapsamında ABD'nin gönderdiği 10 bin doz M çiçeği aşısı ulaştı. Nijerya'da bu yıl, 39 M çiçeği vakası tespit edilmişti.
Maymun çiçeği virüsü pandemi etkisi yaratır mı?Son dönemde artan maymun çiçeği olarak bilinen Mpox virüsünün hızlı yayılmasıyla halk sağlığı açısından önemli bir endişe kaynağı haline geldi.
Bakan Memişoğlu'ndan Maymun Çiçeği açıklaması: Tanı konulmuş hastamız yokSağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere Hatay’a gitti. Hatay'da açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, Maymun Çiçeği vakalarıyla ilgili de "Şu ana kadar maymun çiçeği tanısı konulmuş bir hastamız yok." ifadelerini kullandı.
ÇİÇEK AŞISI ne zaman ne zaman bitti, hangi yıl kaldırıldı? Çiçek aşısı en son hangi yıl, kimlere yapıldı?Çiçek aşısı, Maymun Çiçeği virüsü ile yeniden gündeme geldi. DSÖ, Afrika'daki maymun çiçeği (Mpox) salgınını küresel bir sağlık acil durumu olarak ilan etmesiyle dünyada alarm durumuna geçildi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bilim insanlarının, çiçek aşısı olanların bu hastalıktan yüzde 85 korunduğu yönünde açıklamaları olduğunu hatırlattı. Açıklamaların ardından "Çiçek aşısı ne zaman ne zaman bitti, hangi yıl kaldırıldı?" sorusu gündeme geldi. İşte, konuya dair detaylar...
Avrupa'da M çiçeği alarmı: Risk düşük ancak ithal vakalar artabilirAvrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), M çiçeği virüsü açısından Avrupa'da riskin düşük seviyede olduğunu ancak İsveç'te görüldüğü gibi "ithal vakalara" rastlanabileceğini belirterek, Avrupa ülkelerine hastalıkla mücadeleye hazırlıklı olma çağrısında bulundu.
Hayvanlardan bulaşma olasılığı çok yüksek! Maymun çiçeği pandemi etkisi yaratır mı?Son dönemde artan maymun çiçeği olarak bilinen Mpox virüsünün hızlı yayılmasıyla halk sağlığı açısından önemli bir endişe kaynağı haline geldi. Maymun çiçeği virüsüyle ilgili merak edilenleri ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünden Doç. Dr. Servet Öztürk yanıtladı.
Mpox ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.