Mezgit balığı nasıl pişirilir? Tavada ve ızgarada mezgit balığı pişirmeKış aylarında balık tezgahlarında boy gösteren mezgit balığı, kılçıksız yapısı ve lezzetiyle tavuk balığı olarak anılmaktadır. Pulsuz olmasından dolayı kolay bir şekilde temizlenen mezgit balığının sadece iç organlarını almak yeterlidir. Piştiğinde acımsı bir tat çıkmaması için kanı iyice arılana kadar bol su ile yıkanmalıdır. Mezgit genellikle ızgarada veya tavada tercih edilmektedir. İşte mezgit balığı pişirme yöntemleri ve detayları.
Mezgit balığı nasıl pişirilir? Tavada ve ızgarada mezgit balığı pişirmeMezgit balığının diğer bir adı ise tavuk balığıdır. Böyle bir isim kullanılmasındaki en önemli neden ise tavuk eti gibi lezzetli olmasıdır. Mezgit balığının tavada ve ızgarada pişirilmesinde uygulanacak yöntemler ve tüm detayları sizler için hazırladık.