Cipsle aranıza kimse giremeyecek! Böyle seçilirse zararı yok, hiç yağlandırmıyor
Cipsle aranıza kimse giremeyecek! Böyle seçilirse zararı yok, hiç yağlandırmıyorHiçbir abur cubur bir paket cipsin verdiği mutluluğu vermeyebilir. Eğer cips tüketmeyi çok seviyorsanız muhtemelen paket bitene hatta ikinci pakete geçene kadar yemeye devam ediyorsunuz. Ancak cipslerin sağlığa olan zararı bu alışkanlıkla aranıza mesafe koymanıza sebep oluyor olabilir. Fakat üzülmeyin, uzmanlar içeriğine göre cips tüketmenin inceliklerini paylaştı. Artık cipsle aranıza hiçbir şey girmeyecek!
Isparta'dan 10 ülkeye meyve cipsi ihracatı
Isparta'dan 10 ülkeye meyve cipsi ihracatıIsparta'da bir firma tarafından üretilen katkısız meyve cipsleri 10 ülkeye ihraç ediliyor.
31.12.2018Ekonomi
Afyonkarahisar'dan 13 ülkeye "meyve cipsi" ihracatı
Afyonkarahisar'dan 13 ülkeye "meyve cipsi" ihracatıAfyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesindeki tesiste üretilen meyve cipsinin yüzde 80'i, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Amerika ve Avustralya'ya gönderiliyor. İşletmenin sahibi Kurt "Hollanda, Fransa ve Almanya başta olmak üzere 13 ülkeye 500 ton sağlıklı atıştırmalık ihraç ediyoruz. Önümüzdeki dönemde tesisimizi büyütüp, meyve tedarik zincirimizi genişleterek yurt dışı pazarımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz" dedi.Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgesinde üretilen elma, armut, kayısı, limon, portakal, vişne ve kiraz, Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesindeki tesiste meyve cipsine dönüştürülerek 13 ülkeye ihraç ediliyor. Kurt Gurme İşletme Sahibi Erdem Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimine göre alımını yaptıkları ve kuruttukları organik meyvelerin yüzde 80'ini ihraç ettiklerini söyledi.Meyve cipslerinin tesisteki üretim işlemlerini anlatan Kurt, “İşletmemize gelen yaş meyveleri öncelikle yıkıyoruz, boyutuna ve kalitesine göre ayırıyoruz. Yapılan işlemlerin ardından ürünlerin kesimlerini yaparak, dilimleri tepsilere diziyoruz. Ondan sonra da fırınlarda kuruttuğumuz sağlıklı atıştırmalıklarımızı paketleme işleminin ardından sevkiyata hazır hale getiriyoruz.” dedi.Kurt, ihracattaki en büyük pazarlarının Avrupa ülkeleri olduğunu belirterek, Amerika ve Avustralya’ya da yoğun miktarda ürün gönderdiklerini vurguladı.Tesiste haftada yaklaşık 20 ton meyvenin işlendiğini ifade eden Kurt, şöyle devam etti: “İşletmemizde genellikle elma, armut, kayısı, vişne ve kiraz işliyoruz. Meyvelerin yüzde 40’ını Afyonkarahisar, Sultandağı, Çay, Bolvadin ve Akşehir’den tedarik ediyoruz. Diğer yüzde 60’lık kısmını da Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki çeşitli illerden aldığımız meyveler oluşturuyor. Akdeniz bölgesinden daha çok limon, kayısı, portakal; Ege ve İç Anadolu'dan elma, armut, vişne ve kiraz alıyoruz. Avrupa ülkeleri, Amerika ve Avustralya’nın bizi tercih etmelerindeki en büyük sebep kaliteli üretim yapmamız.
11.09.2019Haberler