İftar sofralarının vazgeçilmez içeceği için yoğun mesaiGaziantep'te, Ramazan ayının vazgeçilmez içeceği meyan kökü şerbetinin iftar ve sahur sofralarına yetiştirilmesi için işletmelerde yoğun mesai başladı. Kentte, 6. kuşak meyan şerbeti üreticisi Halil Gezer şerbetin 1,5 litresini 25 liraya sattıklarını ve pek çok faydası olduğunu söyledi.
Ramazan sofralarında mutlaka olmalı: Meyan şerbetiBalıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden meyan şerbetinin, ramazan sofraları için iyi bir alternatif olduğunu söyledi. Prof. Dr. Satıl, meyan bitkisinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti. Pek meyan şerbeti nasıl hazırlanır?
Meyan kökü şerbetinin faydalarıGeleneksel bir lezzet olan meyan kökü şerbeti özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından birisi. Oruç tutanlar için büyük kolaylıklar sağlayan meyan kökü şerbetinin faydaları neler, gelin birlikte göz atalım.
Ramazan ayında susuzluğa deva: Meyan kökü şerbetiBirkaç yıldır uzun yaz günlerine denk gelen ramazan ayındaki sıvı kaybı ve susuzluğun önüne geçmek için sahurda tüketilebilecek içeceklerden biri meyan kötü şerbeti. Uzmanlar meyan kökünün su tutma kapasitesini dengelediğini böylece kişinin uzun süre susuzluk hissetmediğini belirtti.
Meyan kökü şerbetini eksik etmeyinDr. Ömer Coşkun, iftar ve sahurda içilecek bir bardak meyan kökü şerbetinin susuzluk hissinin giderilmesine yardımcı olacağını söyledi.