Son dakika meslekler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan meslekler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan meslekler haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.456 meslekler haberi bulunmuştur.
Mesleklerini ortaokulda belirliyorlar! Kız öğrencilerden yoğun ilgiMilli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), çocukların küçük yaşlarda mesleki eğitime yönelmeleri amacıyla başlattığı pilot uygulama kapsamında, Bursa'nın İnegöl ilçesindeki mesleki ortaokul, bu yıl eğitime başladı. İnegöl ilçesindeki Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan mesleki ortaokula, erkek öğrencilerden çok kız öğrenciler ilgi gösterdi.
KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU son dakika yayınlandı mı? 2024 KPSS Ortaöğretim tercihleri başladı mı, ne zaman?KPSS Ortaöğretim tercih tarihleri yakından takip ediliyor. KPSS ortaöğretim puanıyla beraber devlet kurumlarındaki kadrolara alım yapılacak. ÖSYM tarafından paylaşılacak KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzunda yer alan bilgiler kapsamında ile tercihler başlayacak. Peki, 2024 KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman, hangi kurumlar alım yapacak? İşte, konuya dair detaylar...
'İş gücü piyasasıyla eğitim programımız arasındaki örtüşmeyi sağlamalıyız'Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ön lisans ve lisans programlarının içeriklerinin meslek ve istihdam odaklı güncellenmesi gerektiğini belirterek, "Bütün programlarda iş gücü piyasasıyla, eğitim programımız arasındaki örtüşmeyi sağlamamız gerekiyor. Bunu yaparken de sadece bugünün ihtiyaçlarına bakarak değil, geleceğin ihtiyaçlarını dikkate alarak yapmamız gerekiyor. Bir taraftan eğitim sistemimiz bugünün ihtiyaçlarına cevap verirken, bir taraftan da geleceğin ihtiyaçlarını şimdiden görüp, kendini ona göre planlamak durumunda ve genç nesillere bu becerileri kazandırmak durumunda" dedi.
'Yapay zekanın enflasyonda karışık etkileri var'ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lisa Cook, yapay zekanın uzun vadede enflasyonu düşüreceğini, ancak kısa vadede daha karışık etkileri olacağını düşündüğünü söyledi.
'İş gücü piyasasıyla eğitim programımız arasındaki örtüşmeyi sağlamalıyız'Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ön lisans ve lisans programlarının içeriklerinin meslek ve istihdam odaklı güncellenmesi gerektiğini belirterek, "Bütün programlarda iş gücü piyasasıyla, eğitim programımız arasındaki örtüşmeyi sağlamamız gerekiyor. Bunu yaparken de sadece bugünün ihtiyaçlarına bakarak değil, geleceğin ihtiyaçlarını dikkate alarak yapmamız gerekiyor. Bir taraftan eğitim sistemimiz bugünün ihtiyaçlarına cevap verirken, bir taraftan da geleceğin ihtiyaçlarını şimdiden görüp, kendini ona göre planlamak durumunda ve genç nesillere bu becerileri kazandırmak durumunda" dedi.
Aşçı olmak için neler gerekir?Aşçı, yemek pişirme ve yemek hazırlama işlemlerini ustalıkla yürüten kişiye denir. Bu mesleği yapan kişiler, çeşitli mutfaklarda yemeklerin lezzetli, görsel olarak çekici ve hijyenik bir şekilde hazırlanmasından sorumlu olan kişilerdir. Eğer sen de yemek yapmayı çok seviyor ve bu iş için uygun olduğunu düşünüyorsan aşağıdaki bilgilere göz atabilirsin.
Maaşı 40 milyon lira, çalışan bulunamıyor! Bu işe daha 10 gün dayanabilen çıkmadıYılda 40 milyon lira kazandığınızı düşünün. Yapacağınız tek şey bir deniz fenerinde konaklamak ve gemilerin geçişini kontrol etmek. Ancak bu iş için dünyanın dört bir yanına iş ilanı verilse de çalışan bulunamıyor. Üstelik en uzun kalış süresi ise sadece 9 gün. Peki kazancı dudak uçuklatan bu işte neden kimse çalışmak istemiyor?
A’dan Z’ye pastacılıkİzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın ücretsiz başlatılan Pastacı Çıraklığı kursuna katılan kursiyerler mesleği en ince detaylarıyla keşfediyor
Yükseköğretimin geleceği ele alındıYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar”ın ilki Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Üniversite diplomanızı zenginleştirinÜniversite maratonu, bugün ek yerleştirme tercihlerinin de bitmesiyle sona eriyor. Hızla geçen üniversite yıllarını iyi değerlendirmek için ilk günden itibaren her şeyin planlanması çok önemli. Yurt dışı değişim programlarından staja, öğrenci kulüplerinden seminerlere, üniversite diplomasını zenginleştirecek, kişisel gelişimi destekleyecek her türlü olanaktan yararlanmak gerekiyor.
Emeklilikte yeni sistem hazırlığı! Düzenleme nasıl olacak?Emeklilik sisteminde reforma yönelik yeni açıklamalar geliyor. Ödenen prim miktarı, yaş ve prim gün süresine ilişkin değişiklik yapılabileceğine dair sinyaller geldi. Konuyla ilgili açıklamayı AK Partili Abdullah Güler yaptı. Peki emeklilikte yeni sistem nasıl olacak? İşte detaylar...
70’lere göz kırpıp sanal vitrine çıktıBir tasarımcı açısından, gündelik hayatta kendi tasarımlarınızla karşılaşmak gerçekten müthiş bir his. Üretimlerinizin geniş kitlelere ulaşabildiğini görmek büyük bir tatmin sağlıyor.”
Yazılım sektörü istihdamında düşüşSon dönemin gözde mesleklerinden yazılım sektöründeki istihdam, salgın döneminin bitmesinden bu yana düşmeye devam ediyor.
Diyetisyen olmak için neler gerekir?Diyetisyenler insanların yeterli, dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için sağlıklı beslenme listesi hazırlar. Yiyeceklerin en doğru şekilde pişirilmesi ve tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunan kişilerdir. Eğer sen de diyetisyen olup insanların ve toplumun daha sağlıklı olmasına yardımcı olmak istiyorsan aşağıdaki bilgilere göz atabilirsin.
İnşaat sektörü artık elemanları rezervasyon yapıyorAdana'da inşaat sektöründeki eleman sıkıntısı had safhaya ulaştı. Firmalar, artık inşaat ustalarını işleri bitmeden önce rezervasyon dahi yaptıklarını söylerken, aylık 70 ile 150 bin TL arasında işçi aradıklarını söyledi.
13 Yaşında başladığı mesleğini 56 yıldır sürdürüyorÇorum'un Osmancık ilçesinde 13 yaşında başladığı bakır işleme ve kalaycılık mesleğini 56 yıldır sürdüren Hasan Haykır (69), mesleğin son ustalarından biri olmanın hüznünü yaşıyor.
Kafayı yemenin sırrı çözüldüYeni bir bilimsel araştırma, zihinsel görevlerde ekstra beyin gücü kullanmanın normalden çok daha yüksek seviyelerde strese, öfkeye ve hayal kırıklığına neden olduğunu gösterdi.
Geleceğe odaklanınDijital dönüşüm iş dünyasında ezberleri bozuyor, bölümler ve müfredatlar çağın gerisinde kalıyor, geleceğin meslekleri bile her yıl değişiyor. O nedenle tercih yaparken sadece bugüne değil geleceğe de odaklanmalısınız!
Sınavda kazanıp, tercihte kaybetmeyin!Her yıl, üniversitede okuyan ya da üniversite mezunu olan yaklaşık 500 bin aday tekrar sınava giriyor. Çoğu hatalı tercih kurbanı. Onlardan biri olmamak için tercihlerinizde çok dikkatli olun!
Meslekler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.