Ebeveynler dikkat! Löseminin belirtisi gribal enfeksiyonlarla karıştırılabiliyor
Ebeveynler dikkat! Löseminin belirtisi gribal enfeksiyonlarla karıştırılabiliyorÇocuklarda lenf bezlerinde büyüme olmasının çoğunlukla üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklansa da, bazen de lösemi gibi ciddi bir hastalığın belirtisi de olabildiğini söyleyen Çocuk Hematolojisi ve Çocuk Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Canpolat, anne babalara çok önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Çocuklarda lenf bezi büyümesi lenfoma ve löseminin sinyali olabilir
Çocuklarda lenf bezi büyümesi lenfoma ve löseminin sinyali olabilirTıp dilinde ‘lenfadenopati’ olarak adlandırılan lenf bezi büyümeleri hemen her çocuğun karşılaştığı bir sorun. Vücudun savunma mekanizmalarında önemli işlevler üstlenen lenf bezlerinin büyümelerine ise pek çok etken neden olabiliyor. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Aziz Polat, "Büyüyen lenf bezlerinde mutlaka hekime başvurulmalı" diyerek uyarılarda bulundu.
Lenfomaya dikkat! İlk belirtisi ‘ağrısız’ şişlikler
Lenfomaya dikkat! İlk belirtisi ‘ağrısız’ şişliklerLenf bezlerinde şişlik, istem dışı kilo kaybı, gece terlemeleri, ateş ve yorgunluk-halsizlik gibi belirtilerin yanı sıra tedavi ile gerilemeyen, inatçı ve büyüyen lenf bezleri lenfomanın habercisi olabiliyor. Özellikle ergenlik dönemi ya da 55 yaş sonrasında görülüyor lenfoma, tüm kanser türlerinin yüzde 5’ini oluşturuyor. Sık görülen kanser türlerinden biri olan lenfomanın sevindirici yönü şu ki, tedavi oranı oldukça yüksek. Hematoloji Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Ant Uzay, hastalıkla mücadelede, bağışıklık sisteminin kanserle savaşını güçlendiren immünoterapinin ve kanserli hücrelerin birbiriyle iletişimini bozan hedefe yönelik ilaçların, ileri evre ve zorlu hastalarda bile umut ışığını artırdığına dikkat çekerek kon hakkında bilgi verdi.
16.09.2021Genel Sağlık
Son dakika... Koronavirüs aşılamaları arttıkça 50 yaş üzeri kadınlarda sıkça rastlanmaya başladı! Önemli uyarı...
Son dakika... Koronavirüs aşılamaları arttıkça 50 yaş üzeri kadınlarda sıkça rastlanmaya başladı! Önemli uyarı...Son dakika gelen habere göre; Koronavirüs aşılamaları arttıkça, özellikle 50 yaş üzeri kadınların mamografi taramalarında tek taraflı koltuk altı lenf bezi tutulumlarına sıkça rastlamaya başladıklarını söyleyen Radyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Türkan İkizceli uyardı.
25.04.2021Gündem
Lenf Bezi Nedir, Ne İşe Yarar? Vücutta Lenf Bezi Neredelerde Bulunur?
Lenf Bezi Nedir, Ne İşe Yarar? Vücutta Lenf Bezi Neredelerde Bulunur?Çoğu kişi Lenf bezlerinin vücudumuzda hangi işlevi gördüğünü bilmemektedir. Lenf bezleri şiştiğinde ise bunun başka bir hastalık olduğunu düşünmektedir. Lenf bezi nedir, ne işe yarar, neden şişer ve bu şişkinliklerin tedavisi nasıl yapılır gibi sorulara ışık tutarak, genel bir bilgi metni oluşturduk.
6.03.2021Sağlık
Lenf Bezi Şişmesi Neden Olur? Lenf Bezleri Neden Ağrır Ve Şişer?
Lenf Bezi Şişmesi Neden Olur? Lenf Bezleri Neden Ağrır Ve Şişer?Sağlık problemlerinin pek çok farklı nedeni olabilir. Bazı belirtiler ile ortaya çıkan bu hastalıkların tanısı konulduktan sonra ise doğru tedavi yöntemi belirlenir. Lenf bezlerinin şişmesi de en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan birisidir. Lenf bezi şişmesi neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
21.02.2021Sağlık