Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenmek için 13 ipucuGünlük beslenme alışkanlıklarımızın dışına çıktığımız kurban bayramında, özellikle et ve tatlı tüketimi iki katına çıkıyor. Ancak kırmızı et, doğru pişirilmediği ve dengeli tüketilmediği takdirde birtakım sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala özellikle kronik kalp, tansiyon ve şeker hastalığı olanları uyaran Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, keyifli bir bayram süreci geçirmek için beslenme önerilerini paylaştı.
Karadenizde kavurma geleneği devam ederken uzmanlar bu uyarıyı yaptı!Karadenizli kadınlar, Kurban Bayramının vazgeçilmez lezzeti kavurma geleneğini sürdürüyor. Yörede yaşayan kadınlar, titizlikle pişirdikleri etin, hayvanın kendi yağıyla kavrulması önerisinde bulunurken, aynı görüşte olan diyetisyenler ise tuzdan kaçınılmasını tavsiye ediyor.
Kurban eti hemen yenir mi? - Kurban etini saklamanın yollarıBeslenme ve Diyet Uzmanı Berna Ertuğ, Kurban Bayramı'nı sağlıkla geçirmenin yolları hakkında bilgi verdi. Kurban eti hemen yenir mi? Kurban eti yerken nelere dikkat etmek gerekir? Kurban eti nasıl saklanır, nasıl dondurulur? Kronik hastalığı olanlar eti nasıl tüketmeli? İşte tüm bilmeniz gerekenler...