Küflü ve yumuşaksa kâbusu yaşatır! İşin aslı başka çıktı: 'Peynir olur, salça olmaz'Neredeyse her yemeğin vazgeçilmezlerinden olan salça, lezzetiyle ve yemeğe verdiği iştah açıcı rengiyle milyonlarca kişinin favori besini. Ancak uzmanlar, çoğunlukla havayla temas ettiği için küflenen salçanın, genel sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyarıyor.
Küfü attıktan sonra geriye kalan yenir mi? Yanlışlıkla yaparsanız bakın ne oluyorMutfağımızda zaman zaman birtakım yiyeceklerin küflendiğine şahit olmuşuzdur. Hatta kimi zaman bilerek kimi zaman da bilmeyerek küflü gıdalar tüketmiş bile olabiliriz. Peki, yiyeceklerin üzerini kaplayan küf tabakasını yediğimizde vücudumuzda neler olur? Küflü tarafı atıp geriye kalan kısmı yemek doğru mu? Açıklıyoruz!
Mahzende Bekletilerek Yapılan Küflü Peynir Nedir?Dünya çapında birçok farklı peynir çeşidi bulunur. Değişik lezzetlere sahip olan bu peynirler, farklı malzemeler üzerinden ele alınır ve hazırlanır. Peki mahzende bekletilerek yapılan küflü peynir nedir? İşte bu peynir hakkında merak edilen bilgiler.