Türk bayrağı ikinci defa koparılınca dayağı yedi!İstanbul Karaköy’de iki gün üst üste Türk bayrağı koparıldı. Olaya tepki gösteren esnaf, ikinci gün asılı bulunan Türk bayrağını koparan kişiyi dövdü. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.
'Tülüşah'ı koparmanın cezası 73 bin 747 TLAydın Kuşadası ilçesinde, yok olma riski taşıdığı için korumaya alınan, endemik bitki türü 'tülüşah' çiçek açtı. 'Tülüşah'ı koparmanın veya doğal ortamından sökerek, başka yere taşımanın cezasının 73 bin 747 TL olduğu belirtildi.
Türkiye'de birçok bölgede var! Koparan yandı...Türkiye'de, birçok bölgede farklı türleri bulunan ve Antalya'nın Expo 2016'daki simge çiçeği şakayıklar, en çok kıyı Beydağları'nda görülüyor. Şakayıkları koparmanın cezası kişilere 80 bin 465 TL, tüzel kişilik olursa bunun üç katı.
Bu çiçeği koparmanın cezası 60 bin liraDoğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan ve koparmasının 60 bin lira cezası bulanan nesli tükenmek üzere olan Eber Sarısı çiçeği, dünyada bir tek Eber gölü etrafında yetişiyor.Eber sarısı, nesli tükenmekte olan bitkiler arasında yer alıyor. Türkiye'de sadece Eber gölü etrafında yaşayan Eber Sarısı, tamamen doğal bir yetişme alanına sahip. Yakın zamanda Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından koruma altına alınan çiçek için koparma cezası getirilerek koparan kişiye 60 bin TL ceza kesilmesi öngörüldü.
Likya kum zambağını koparanlara 48 bin lira para cezasıHatay'ın Arsuz ilçesinde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Likya kum zambağını koparanlara 48 bin lira idari kadar para cezası uygulanıyor.Daha önce Antalya ve Sinop sahillerinde tespit edilen kum zambağı, Arsuz’un Gökmeydan ve Akçalı Mahallesi sahillerinde de görüldü. Türkiye’nin zengin doğa ve kıyı sahilleriyle dikkatleri üzerine çeken İskenderun-Arsuz sahili Akdeniz veya Likya kum zambakları dikkat çekiyor. Arsuz kumsallarında, yurt dışında yaşayan tatilciler tarafından fark edilen kum zambağı, dünyada nesli tükenmekte olan bitkiler arasında gösteriliyor.