Celil Sadık: Sosyal medyadaki ilginin kitaplara yansımayacağını düşündümTwitter'da kullandığı "sanatntarihi" isimli hesabıyla yüz binlerce insana ulaşmayı başaran sanat tarihçisi Celil Sadık, son dönemde yayımladığı kitaplarla da büyük ilgi çekiyor. Epsilon Yayınları tarafından yayımlanan Uygarlığın Ayak İzleri serisiyle okuru, sanat tarihinin farklı alanlarında bir yolculuğa çıkarıyor. Rönesans’tan Barok Dönem’e Sanat Dehaları, Krallar ve Tanrılar isimli iki ayrı kitabının ardından Celil Sadık bu kez de Batı Resminde Aşk ve Bazı Küçük Felaketler adlı yeni çalışmasını okurla buluşturdu. Sosyal medyada gördüğü ilginin bir benzerini kitapları için beklemediğini bu yüzden çok şaşırdığını ifade eden Celil Sadık, Türkiye'de sanat eğitimi konusundaki eksikliğe de dikkat çekiyor. Çeşitli organizasyonlar çerçevesinde sanat tarihi seminerleri de veren Celil Sadık ile sosyal medyadan başlayan bu yolculuğunu, kitaplarını ve sanat tarihinin önemli figürlerini konuştuk.
Dünyanın sosyal medyada en çok paylaşılan tablolarıMüzeler, bir kente giden turistlerin en uğrak rotaları olma özelliği taşıyor. O kent, ülke ve topluma dair kültürel birikimi ve zenginliği simgeleyen bu müzelerin bazıları yılda 10 milyonu aşan ziyaretçi sayılarına ulaşıyor. Bunlar arasında akla ilk gelenler Louvre, Britsh Museum ve The Metropolitan gibi müzeleri saymak mümkün. Bir uçtan bir uca gezmesi saatler süren bu zengin koleksiyona sahip müzeler, çok kullanılan sosyal mecra Instagram'ın da yıldızı. CartridgeSave'in yaptığı araştırmada Instagram kullanıcıların hashtag kullanarak bu sosyal mecrada en çok paylaştığı tabloları ortaya çıkardı.
Who was Gustav Klimt?Gustav Klimt’s 150th birthday celebrating by search giant Google. Google made a doodle of Austrian symbolist painter's most popular painting 'The Kiss'.