İstiklal Marşı terbiyesizliğine tokat gibi cevap verdilerBulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Kıtalararası Buz Hokeyi Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Zeytinburnu Belediyesi SK ile İsrail ekibi HC Bat Yam arasında oynanacak maç öncesi düzenlenen seremonide İstiklal Marşı’nın çalınmaması üzerine milli sporcular hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.Başkent Sofya’da düzenlenen organizasyonda Zeytinburnu Belediyesi SK ile İsrail ekibi HC Bat Yam arasında oynanacak maç öncesi seremonide yaşanan skandala milli sporcular hep birlikte cevap verdi. Seremonide İstiklal Marşı’nın çalınmaması üzerine milli sporcular İstiklal Marşı'nı hep birlikte gür bir sesle okudu.Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) tarafından organize edilen Kıtalararası Buz Hokeyi Kupası A Grubu ilk maçında Zeytinburnu Belediyesi SK, HC Bat Yam'ı 4 - 0 mağlup etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ise yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu. Bakanlık, “Seremonide İstiklal Marşımızı çalmayı unutmuşlar. Tabii ki bizim çocuklar da arkalarını dönüp gitmemişler. Kıtalararası Buz Hokeyi Kupası A Grubu ilk maçında İsrail temsilcisi HC Yat Bam’ı 4-0 yenen Zeytinburnu Belediye SK’yi kutluyoruz” ifadelerini kullandı.Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü ise "İsrail temsilcisi karşısında aldığımız galibiyet sonrasında organizasyon komitesi İstiklal Marşımızı unutsa bile gücümüz yenmeye, sesimiz dinletmeye yeter" ifadelerini kullandı.
Hayvan yetiştiricilerin çoban bulamıyorMUŞ'ta hayvancılıkla uğraşanlar, kentte 2 bin 500 ile 300 bin lira aylık vermelerine rağmen çobanlık yapacak kimse bulamadıkları için komşu illerden çoban getirmek zorunda kaldıklarını söyledi.Sungu beldesinde besicilikle uğraşan Naif Çiftçi, kentte çobanlık yapacak kimse bulamamalarından yakınarak, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Siirt'ten çoban getirdiklerini belirtti. Şehir dışından gelen çobanların aylık masrafının fazla olduğunu dile getiren Çiftçi, çobanlara 2 bin 500 ile 3 bin lira arasında maaş verdiklerini söyledi. Çiftçi, Muş'ta çobanlık yapan yok. Gençlerimize çobanlık zor gelince metropol şehirlerde çalışmayı tercih ediyorlar. Biz de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden getiriyoruz. Maaşlarıyla beraber günlük yiyecek, giyecek ve iletişim masraflarını da karşılayınca bir çobanın gideri bize 5 bin liraya çıkıyor diye konuştu. Batman?dan ailesiyle birlikte Muş?a çobanlık yapmak için gelen Ramazan Gezici ise işsiz kaldığı için çobanlıkla uğraştığını anlattı. Tabanlı köyünde, 6 ay boyunca çadırda kalacağını belirten Gezici, Ekmek parası için çobanlık yapıyorum. Zor; ama ailemizi geçindirmek için bu işe mecburuz dedi.
Dinlenmelerini kendileri istemiş!Yengeç kodlu operasyonlarda takip edilen hâkimlerin, kendilerinin ve ailelerinin telefonlarının dinlenmesine ilişkin izin yazılarını imzaladıkları ortaya çıktı