Kaygı, çocukta sorunlu davranışlara yol açıyor!Anne ile çocuk arasındaki sağlıklı ve güvenli bağlanmanın çocuğun davranışlarına yansıdığını belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, annenin çocukla nitelikli zaman geçirmesinin önemine dikkat çekiyor. Çocuğa hiçbir koşulda yalan söylenmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, anneden ayrılma anksiyetesinin mutlaka yenilmesi gerektiğini belirtiyor. “Anne işe gittiği zaman mutlaka işe gittiğini, akşam eve döneceğini söyleyecek” diyen Prof. Dr. Tarhan, “Çocuklar sorunlarını davranış diliyle anlatır. Parmak emme, alt ıslatma, tırnak yeme davranışları kaygı nedeniyle ortaya çıkmaktadır.”uyarısında bulunuyor.
Koruyucu duyguyken hastalığa dönüşebiliyorYaşamı sürdürmek için gerekli temel bir duygu olan kaygı, kimi zaman kişinin hayatını olumsuz etkileyecek derecede şiddetli bir şekilde ortaya çıkabiliyor. İki haftadan uzun süren, stres ve güvensizlik ile birlikte yoğunlaşarak günlük yaşamı olumsuz etkileyen kaygının tıbbi bir rahatsızlık olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, mutlaka tıbbi destek alınmasını tavsiye ediyor. Uzman Klinik Psikolog Selvinaz Çınar Parlak, 'kaygı' hakkında bilgi verdi.
Anksiyete bozukluğu yaşayan Hollywood ünlüleriAnksiyet bozukluğu artık büyük bir sır değil. Giderek daha fazla insan günlük olarak yaşadığı mental problemler ve zihinsel sağlık hakkında konuşuyor. Ünlüler de istisna değil. İşte endişe ve panik ataklardan muzdarip ünlüler...
Strese karşı durmak sizin elinizdeEğitmen Tuba Küçükaksu stresli geçen günlerde meditasyon ile dinginleşmenin mümkün olduğunu söylüyor. Tıp doktorlarının da önerdiği meditasyon özellikle bu tip dönemlerde kişinin ruhsal ve bedensel olarak dengede kalması için fayda sağlıyor.
Corona virüs kaygısına karşı tavsiyelerSosyal hayatı derinden etkileyen corona virüs salgını insanlarda kaygı ve paniğe neden oluyor. Uzmanlar sakin kalınmasını önerirken Kişisel Gelişim Uzmanı Turhan Güldaş, hastalıkların panzehirinin pozitif düşünce olduğunu savunuyor.