Organik ile organik olmayan gıda arasında nasıl bir fark var?Son yıllarda organik gıda kavramı tüketicilerin giderek daha çok dikkatini çekiyor. Ancak bir gıdanın organik olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerektiğini biliyor muyuz? Organik gıda üretiminin sanılandan çok daha fazla aşaması var. Etiket okuma alışkanlığının yanında etikette belirtilen özellikler hakkında da yeterli bilgiye sahip olmanın önemine değinen Biyolog Özlem Atabaş, organik gıda üretiminin aşamaları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
Ünü ülke sınırlarını aştıİzmir’de eşi hamileyken aşerince katkısız hamburger bulamayan ve eşine kendi elleriyle hamburger yapan Onur Elmalı, bir süre sonra kendi markasını kurarak katkısız hamburger ve sandviç yapmaya başladı. Elmalı'nın yaptığı ürünlerin lezzeti Amerika ve Katar’a kadar ulaştı.İzmir'de yaşayan 32 yaşındaki Onur Elmalı, 26 yaşındaki eşi Meryem Elmalı'nın oğlu Alparslan’a 7 aylık hamileyken hamburger aşermesi üzerine katkısız ürün arayışına girdi. Piyasada katkı maddesiz ürün bulamayan Elmalı, sağlıklı hamburgerleri kendisi yapmaya karar verdi. Bir süre sonra hamburger ve sandviç üzerine dükkan açmak için kolları sıvayan Elmalı, kendi markasını kurdu. Gaziemir, Karşıyaka ve Buca ilçelerinde şubeler açan Elmalı, ürünlerinde katkı maddesi kullanmadığı için talebin çok fazla olduğunu, yurt dışından bayilik için görüşmeler yaptığını söyledi.
Her mevsimin tatlısı dondurmaHem yaz hem kış hem de geçiş mevsimlerinde tatlı olarak sunabileceğiniz doğal dondurmalar sayesinde misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz.