Dönüşüme büyük engel! 133 kişi başvurdu, hiçbiri yaptırmadıBursa'da 133 kişi yaşadığı binaya karot testi yaptırmak için Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne başvurdu. Ancak hiçbiri işlemleri tamamlamadı. Prof. Dr. Adem Doğangün, "Bina riskli çıkarsa 60 gün içinde yıkılmak zorunda. İnsanlar, 'Nereye gideceğim?’ diye düşünüyorlar” dedi.
İTÜ'den 'sağlamlık raporu' dolandırıcılığı uyarısıİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), sağlamlık raporu dolandırıcılığı uyarısında bulunarak, 'İstanbul Teknik Üniversitesi Onaylı Deprem Risk Analiz Raporu', 'İTÜ Onaylı Bina Sağlamlık Raporu' gibi ifadelerin yer aldığı firma reklamlarına dikkat çekti. Açıklamada, "Reklam amacıyla yapılan bu görsellerin/ilanların üniversitemizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bunlara itibar etmeyiniz. Üniversitemiz hiçbir firma ile böyle bir ortaklık içinde değildir" denildi.
Herkesin merak ettiği detay! 'Bu bina sağlam' demek için karot testi yeterli mi? 13 milyon insanı etkileyen yıkıcı depremlerin etkisi hâlâ sürüyor. Birçok kişi bölgedeki gelişmeleri endişeyle takip ederken, diğer yandan uzmanlar olası Marmara Depremi başta olmak üzere Türkiye'nin deprem gerçeğine dikkat çekiyor. Herkesin aklındaki en büyük soru ise oturduğu binanın sağlam olup olmadığı. Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "Karot testi binanın genel yapısına zarar vermiyor ancak sağlamlık için tek başına da yeterli değil" diyerek merak edilenleri açıkladı.
27 dairelik inşaat için 'sağlam' raporu verildi! Beton kullanılamaz çıktıTekirdağ’ın Malkara ilçesinde, kullandığı betonlara uygunluk raporu aldıktan sonra 3 blok ve 27 daireden oluşan konut inşaatına başlayan inşaat mühendisi İdris Karataş, ilerleyen süreçte binada oluşan ciddi çatlakları fark edince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne başvurup, inceleme istedi. İnceleme sonucu gelen raporla hayatının şokunu yaşadı.