Karanfilin Faydaları ve Zararları Nelerdir? Karanfil Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir?Antioksidan, vitamin ve mineral bakımından zengin bir baharat olan karanfilin faydaları saymakla bitmez. Ağız kokusu için çiğnenen karanfil mutfak dışında anestezik, iltihap önleyici özellikleri ile tıbbi amaçlar ile kullanılmaktadır. Keskin bir kokusu bulunan karanfil sindirimi kolaylaştırıcı özelliğinin yanı sıra, mikrop hastalıklarında tedavi için tercih ediliyor. Baş ağrısını geçirmede etkili olan karanfilin suyu saç derisini de iyi gelir. Ancak karanfilin aşırı kullanımının zararları olabilir. Karanfilin faydaları ve zararları nelerdir? diyorsanız “Karanfil nasıl kullanılır, neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.