Lahanayı sarıp böyle buzluğa atın! Davetsiz misafir için birebir, aylarca taptaze kalıyor
Lahanayı sarıp böyle buzluğa atın! Davetsiz misafir için birebir, aylarca taptaze kalıyorLahana sarması, mutfakların en sevilen geleneksel yemeklerinden biridir. İncecik açılan lahana yapraklarına özenle sarılan iç harcı, pişerken yayılan mis gibi kokusunu herkes sever. Ancak her ne kadar sevilen bir yemek olsa da hazırlaması biraz zahmetli görünebilir.
20.02.2025Püf Noktası
İçi çiğ kalmayan ve dağılmayan biber dolmasının sırrı! Usta aşçılar püf noktasını verdi
İçi çiğ kalmayan ve dağılmayan biber dolmasının sırrı! Usta aşçılar püf noktasını verdiBiber dolması, Türk mutfağının en sevilen ve sıkça tercih edilen lezzetlerinden biridir. Ancak, dolma yaparken en çok karşılaşılan sorunlar, biberlerin içinin çiğ kalması ya da dolmaların pişerken dağılmasıdır. Usta aşçıların verdiği püf noktalarıyla bu sorunların üstesinden gelebilir ve kusursuz bir biber dolması yapabilirsiniz. İşte, biber dolmasının sırrını keşfetmek için dikkat etmeniz gereken püf noktaları!
23.01.2025Bilgi Rehberi
Evde yaptığınıza kimse inanmayacak! Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş
Evde yaptığınıza kimse inanmayacak! Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuşLahmacun, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. İncecik ve çıtır hamuru, baharatlı iç harcıyla birleşerek adeta bir lezzet patlaması yaratır. Ancak evde mükemmel bir lahmacun yapmak için bazı inceliklere dikkat etmeniz gerekir. Birçok kişi lahmacunun lezzetini yakalayamadığını düşünür, ancak doğru hamur ve iç harcı tarifini uyguladığınızda, evde yaptığınız lahmacunun kalitesi restoranlarda yenilenlerden farksız olabilir. İşte, lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktaları.
13.12.2024Bilgi Rehberi