Son dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.415 hazine ve maliye bakanı mehmet şimşek haberi bulunmuştur.
Katarlı yatırımcılara Türkiye’den davetHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye, üretim çeşitliliği ve giderek daha sofistike hale gelen üretim yapısı, güçlü altyapısı, gelişen AR-GE ekosistemi ve geniş yetenek havuzu ile büyük fırsatlar sunmaktadır” dedi.
Türkiye'de yeni uygulama! Forbes, UTTS'yi ABD için örnek gösterdiAmerikan Forbes dergisi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele ve usulsüz fatura uygulamalarından kaynaklanan vergi kaybının önlenmesi amacıyla kurduğu Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni (UTTS), ABD'de 1,4 trilyon dolarlık hacme ulaşan kayıt dışı ekonomiye karşı örnek bir çözüm sunduğu yorumunu yaptı.
Bakan Şimşek'ten "sağlam politikalara devam" mesajıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl enflasyonda düşüşün devam edeceğini, sıkı para ve maliye politikası uygulayacaklarını, yatırım iklimini geliştireceklerini söyledi.
AAYB'den Türkiye'ye 5 milyar dolar destekHazine ve Maliye Bakanlığı ile Asya Altyapı Yatırım Bankası (AAYB) arasında imzalanan mutabakat zaptıyla üç yılda kamu projelerine yaklaşık 5 milyar dolarlık finansman sağlanacak.
Bakan Şimşek, Münih temaslarını değerlendirdiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Münih temasları kapsamında katıldığı "No Money for Terror (Teröre Finansman Yok) Konferansı"nda organize suç ve terörün finansmanıyla mücadelede Türkiye'nin perspektifini aktardığını bildirdi.
Kırmızı et sektörüne inceleme: Bakan Şimşek açıkladı! Tek tek tespit ediliyorHazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kırmızı et sektöründeki kayıt dışılığı yakın takibe alırken, sektörün önde gelen 4 büyük üreticisine yönelik kapsamlı inceleme yapıldı ve 3 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı saptandı.
Bakan Şimşek, Münih Güvenlik Konferansı için Almanya'daHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak ve yatırımcılarla buluşmak üzere gittiği Almanya'nın Münih kentinde yoğun temaslarda bulunuyor.
Bakan Şimşek, Almanya'daHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak ve yatırımcılarla buluşmak üzere gittiği Almanya'nın Münih kentinde yoğun temaslarda bulunuyor.
Bakan Şimşek'ten cari açık değerlendirmesiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, azalan cari açığın dış finansman ihtiyacının gerilemesine, rezerv birikimine ve ekonomik istikrarın güçlenmesine katkı sağladığını bildirerek, "Önümüzdeki dönemde küresel koşullardaki belirsizlikler ve ekonomik aktivitedeki canlanmayla birlikte sınırlı artmasını beklediğimiz cari açığın sürdürülebilir seviyede kalmasını öngörüyoruz." ifadesini kullandı.
Bakan Şimşek: Cari denge 45,1 milyar dolar iyileştiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cari açık 2024 yılında OVP hedefimizin oldukça altında 10 milyar dolar olarak gerçekleşti. Cari denge bir önceki yıla kıyasla 29,9 milyar dolar, 2023 yılı Mayıs ayındaki zirveye göre 45,1 milyar dolar iyileşti" ifadelerini kullandı.
'Rezerv birikimi 126 milyar dolar arttı'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, rezerv birikiminin son 1,5 yılda yaklaşık 126 milyar dolar arttığını belirterek ekonomide şoklara karşı birçok tampon oluşturulduğunu aktardı.
Bakan Şimşek: Türk lirası iyi performans gösteren para birimlerinden biriHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin küresel ticaretteki bölünmelere karşı daha dayanıklı olabileceğini belirterek, "Çünkü ticaretimizin yaklaşık yüzde 62'si serbest ticaret anlaşmamız olan taraflarla ve yüzde 80'i Avrupa Birliği (AB), Orta Asya ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika bölgesine. Yani kısmen daha az kırılgan olduğumuzu düşünüyorum." dedi.
Hekimler Maliye'nin radarında! 67 milyon TL'lik hasılatı 3 milyon TL göstermişlerHazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), özel muayenehane sahibi bazı hekimlere yönelik inceleme başlatırken ilk aşamada muayene, estetik ve cerrahi operasyonlar ile diş tedavisi gibi işlemlerden kazandığı geliri beyanlarına yansıtmayan 3 bin 663 hekimin yaklaşık 13 milyar liralık hasılatı kayıt dışı bıraktığı belirlendi.
Şimşek sanayi üretimi verisini değerlendirdiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılında dış talepteki zayıf seyre ve dezenflasyonun kısa vadeli etkilerine rağmen Türkiye ekonomisinin üretmeye ve istihdam oluşturmaya devam ettiğini bildirdi.
Merkez Bankası'ndan hükümete açık mektup: İşte verilen mesajlarTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) hükümete gönderdiği mektupta, "Önümüzdeki dönemde politika faizi, enflasyon gerçekleşmeleri, ana eğilimi ve beklentileri göz önünde bulundurularak öngörülen dezenflasyon sürecinin gerektirdiği sıkılığı sağlayacak şekilde belirlenecektir." ifadesine yer verildi.
'Öncelikli hedef enflasyonu düşürmek'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu anda en öncelikli hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirterek, "Enflasyonu aşağıya çekmek için gerekli tüm araçları kullanıyoruz, enflasyon düşecek" dedi.
Şimşek enflasyon verilerini değerlendirdiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocakta yıllık enflasyonun yüzde 42,1'e gerilediğini bildirerek, "Kararlılıkla uyguladığımız politikalarla temel mallarda yıllık enflasyon yüzde 24'le son 38 ayın en düşük seviyesinde" ifadesini kullandı.
Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.