Son dakika Hazine ve Maliye haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hazine ve Maliye gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hazine ve Maliye haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 12.619 hazine ve maliye haberi bulunmuştur.
600 bin kamu işçisi için zam pazarlığı! İşçi ve işveren heyetleri bir araya geldiYaklaşık 600 bin kamu işçisinin ücret artışının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde, kamu işverenini temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile işçi tarafını temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri bir araya geldi.
Bakan Şimşek'ten kripto para uyarısıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve ödeme kuruluşları için getirilen yeni mekanizmaya ilişkin bu kuruluşları uyardı.
Bütçedeki mart açığı 261 milyar TLHazine ve Maliye Bakanlığı martta bütçe gelirlerinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 58.4 artarak 766.2 milyar liraya, bütçe giderlerinin de yüzde 48.3 artışla 1 trilyon 27 milyar liraya ulaştığını açıkladı.
Bütçe uygulama sonuçları açıklandıTürkiye'nin merkezi yönetim bütçe gelirleri, martta 766 milyar 261 milyon lira, giderleri 1 trilyon 27 milyar 727 milyon lira olarak hesaplandı.
Şimşek, ödemeler dengesi verisini değerlendirdiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, azalan enerji fiyatlarının da etkisiyle bu yıl cari açığın Orta Vadeli Program (OVP) hedefinden daha düşük gerçekleşmesini öngördüklerini bildirdi.
Bakan Şimşek, ödemeler dengesi verilerini değerlendirdiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, azalan enerji fiyatlarının da etkisiyle bu yıl cari açığın Orta Vadeli Program (OVP) hedefinden daha düşük gerçekleşmesini öngördüklerini bildirdi.
Hazine yarın bir ihale düzenleyecekHazine ve Maliye Bakanlığı yarın bir ihale düzenleyecek ve birer devlet tahvili ve kira sertifikasının doğrudan satışına imza atacak.
Bakan Şimşek: Enflasyon daha da düşecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız" dedi.
Bakan Şimşek: Ticaretin büyüme hızı küresel ekonominin gerisinde kaldıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Küresel kriz öncesindeki 20 yıllık dönemde dünya ticareti, küresel ekonomiye kıyasla iki kat daha hızlı büyüyordu. Ancak kriz sonrası dönemde, ticaretin büyüme hızı küresel ekonominin gerisinde kaldı." dedi
Hazine haftaya 3 ihale düzenleyecekHazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 2 tahvil ihalesi bir hazine bonosu ihalesi gerçekleştirecek, birer tahvil ve kira sertifikasının doğrudan satışını yapacak.
Gelir vergisinde 5 milyon beyannameyle rekorHazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) yürütülen çalışmalarla geçen yıl elde edilen kazançlara yönelik yaklaşık 5 milyon beyanname verilerek rekor kırıldı, matrah ve tahakkuk eden vergi miktarında da bugüne kadarki en yüksek seviyelere ulaşıldı.
Küresel piyasalar karışık seyrediyorKüresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergisi politikalarında sık değişikliğe gitmesi yatırımcıların karar almasını zorlaştırırken, ABD ile Çin arasındaki gerilimin tırmanacağına yönelik endişeler, risk algısını yüksek seviyede tutuyor.
Bakan Şimşek: Enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlıyızHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarife kararlarının ardından düşüşe geçen Brent petrol varil fiyatının enflasyon ve cari açık üzerinde olumlu etkilerinin olabileceğini belirtti.
Hazine Ve Maliye ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.