Kararan gümüşe çare diş macunu! Bir gıdımı bile yetiyor, ayna gibi parlayacakHer zaman, aldığımız ilk gün ki gibi kalmalarını istesek de kullandığımız çatal, bıçak ve kaşıklar, özellikle gümüşten yapılmış olanlar zamanla kararmaya başlayabiliyor. Bu kararma ise havadaki kükürt bileşenlerinin gümüşle etkileşime girmesi sonucu oluşan bir oksidasyon tabakası nedeniyle meydana geliyor. Peki, bunu geri almanın, o kararmayı ortadan kaldırmanın bir yolu var mı? Evet, kararmış çatal ve kaşıklarınızı eski parlaklıklarına kavuşturmak için çeşitli doğal ve kimyasal yöntemler bulunuyor. Biz de bu yazımızda sizlere en etkili pratik ve güvenli yöntemleri anlatacağız.
Gümüşleriniz bir daha kararmayacak! Beze sürmek yetiyormuş, pırıl pırıl yapıyorYumurta akı, mutfakta sıkça kullanılan, ancak çoğu zaman israf edilen bir bileşendir. Halbuki bu basit malzeme, yalnızca sağlıklı bir protein kaynağı olmakla kalmayıp, aynı zamanda birçok farklı tarifin temel taşını da oluşturabilir. Özellikle tatlılardan ana yemeklere kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ancak yumurta akını sadece yemek-tatlı tariflerinde değil, aynı zamanda cilt bakımı gibi farklı alanlarda da kullanabilirsiniz.