Saray mutfağını eve getiren güllaç tarifi! Şerbet eşit şekilde çekiyorGüllaç, Türk mutfağına özgü geleneksel bir tatlıdır. İnce güllaç yaprakları arasına süt, şeker ve ceviz eklenerek hazırlanan bu tatlı, genellikle ramazan aylarında özel iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Güllaç, hafif ve serinletici özelliğiyle sıcak yaz aylarında da tercih edilen bir tatlıdır.
Güllaç nasıl yapılır? Ustasından güllaç tarifiRamazan ayına saatler kala sofraların vazgeçilmez tatlısı ‘güllaç’ tatlıcılarda yerini almaya başladı. İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı güllacın püf noktalarını ise ustası Mehmet Nejat Güllü anlattı.Ramazan ayının yaz ortasına denk geldiği 2014 yılında, iftar sofralarında hafif gıdalar tercih edilirken, Ramazan’ın gülü güllaç, sofralar için hazırlanmaya başladı. Hafif ve midede ağırlık hissi oluşturmaması sebebiyle özellikle Ramazan aylarında tercih edilen güllaç, iftar sofralarına lezzet katmaya hazırlanıyor. Tatlı severlere hafif lezzetler sunarak sofraları şenlendiren Güllüoğlu, Ramazan ayının en hafif tatlısı ‘güllaç’ı iftar sofralarıyla buluşturuyor. Güllacı Güllüoğlu’yla tanıştıran Mehmet Nejat Güllü, güllacın püf noktalarını anlattı. Güllüoğlu’nda deneyimli ustalar tarafından iftar sofraları için harmanlanan güllaç, tüm malzemelerinin özenle seçilmesi ve hafifliği ile dikkat çekiyor.