Gecikme Zammı Hesaplama Nasıl Yapılır? En Basit Yöntem İle Gecikme Zammı Nasıl Hesaplanır?Devlete farklı amaçlar altında ödenmesi gereken borçlar kapsamında vergi ile beraber belli bir tarih bulunur. Bu tarihi aşıldığı takdirde gecikme zammı üzerinden işlem yapılmaya başlanır. Böyle durumlarda birçok kişi gecikme zammı nasıl hesaplanacağına dair bilgi almaya çalışıyor. Peki, gecikme zammı hesaplama nasıl yapılır? En basit yöntem ile gecikme zammı nasıl hesaplanır? İşte cevaplar.
Başbakan açıkladı.. O cezaların hepsi kaldırıldıAlınan son dakika haberlerine göre, Başbakan Binali Yıldırım, Oda ve Borsa Başkanlarını Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Başbakan açıklamasında "Birikmiş vergi cezalarını ve gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. İşletme cezalarını düzeltme imkanı veriyoruz. Beyan edeceksiniz helalleşeceğiz ama aynı şekilde devam etmek yok" dedi.
Torba Yasa borçlulara da büyük kolaylık getirdiTorba Yasa ile yapılandırılan borçlarını peşin ödeyenler sadece anaparayı ödeyecek, taksitlendirenler ise 18 aya kadar eşit taksitle ödeyecekler. Ancak borçlular, borçlarını bir takvim yılında iki defadan fazla aksatmaları halinde haklarını kaybederler.
Memurlara maaş farkı ödeniyorMemur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşılan hükümler uyarınca, memurlara 1 Ocak-15 Mayıs tarihlerini kapsayan dönem için maaş farkının yanı sıra gecikme zammı ödeneceğini bildirdi.