Bakan Nebati: KKMH ile dövizdeki oynaklıklar ülke gündeminden çıktıHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Sanayi Odası nisan ayı olağan meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati "İnovatif yaklaşımlarla ihtiyaçların giderilmesine yönelik çalışmalar yürüyoruz. KKMH uygulamamız bunlardan bir tanesi. Bu enstrüman ile döviz kurundaki oynaklığı durdurmuş olduk. KKMH enstrümanı ile dövizdeki oynaklıklar ülkenin gündeminden çıktı. Önümüzü görerek hareket edebiliyoruz" şeklinde konuştu.
TESK'ten 'önlem alın' uyarısıTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kimsenin vatandaş ve ekonomi üzerinden fırsatçılık yapmasına müsaade edilmemeli. Denetimler yapılıyor; fakat fahiş fiyata 4 katına çıkan cezalar da artık caydırıcılığını yitirdi. Enflasyonu artırıp, piyasalardaki güveni azaltan bu fırsatçılar için gerekli önlemler zaman kaybedilmeden alınmalı" dedi.
HES kodu fırsatçılığı: Para karşılığı satıyorlarTarihi Yarımada'da HES kodu fırsatçılarının sayısı arttı. Fırsatçılar, turistlere para karşılığında HES kodu alıyor. HES kodu fırsatçılığı yapanlardan biri, "Turistin içinden geldiği için para veriyor" şeklinde kendini savundu. Turistler ise, "HES kodunu İstanbulkart'a işletmek için 100-150 lira istiyorlar" dedi.
Turistlere para karşılığında HES kodu alıyorlar!İstanbul Fatih Beyazıt'ta bazı fırsatçılar HES kodu bulunmayan turistlere para karşılığında HES kodu alıyor. Gelen ihbar üzerine olay yerine gelen polis fırsatçılardan Servet Ö.'yü yakalayarak emniyete götürdü.
Virüs fırsatçıları bunu da yaptı! 'Dark web'de satışa çıkardılarYasa dışı internet olarak nitelenen ‘dark web’de (karanlık web) iyileşen Covid-19 hastalarının kanlarının satıldığı ortaya çıktı. Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacılar, siber suçluların corona virüs krizini nasıl fırsata çevirdiğini gösteren bir rapor yayımladı.
Son dakika: Bakan açıkladı! Tek tuşla ihbar edilebilecek…Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fiyat artışı denetimleri kapsamında bugüne kadar 5 bin 300 firmayı, 77 bin 386 ürünü denetlediklerini belirterek, "337 firmanın 6 bin 358 ürününde hatalı fiyat artışı tespit ettik. Bin 581 ürünün etiketinde yanlış uygulamalar, gramajlarda oynamalar fark ettik." dedi.