Nar kabuğunu kurutan yaşadı! Şipşak hazır oluyor, fırına atmak yeterliymişSağlığımız açısından çok faydalı olan nar, içerisindeki antioksidanlar sayesinde vücut direncini arıttırıyor ve bağışıklığımızı koruyor. Kabuğundan ayırarak tükettiğimiz narın kabukları genellikle çöpe atılır. Ancak pratik bir kurutma işlemiyle nar kabuklarını pek çok alanda değerlendirebilirsiniz.
Fırına atınca marketten alınmış gibi oluyor! Kışın çıtır çıtır yenen vitamin deposuYaz aylarının vazgeçilmezi olan kara erik hem lezzetli hem besleyici özelliğiyle dikkat çeker. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişir. İster taze ister kurutulmuş halde tüketebilirsiniz. Tatlı ve hafif ekşi aromasıyla meyve salatalarından tatlılara, yoğurtlardan smoothielere kadar birçok farklı tarifte yer alabilir. Bunun yanı sıra kara erik diyetlerde ara öğün olarak tavsiye edilir. İşte evinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz kara erik kurutma yöntemleri.