Dünyayı kurtaracak keşfin patentini almadı! Japonların kadim sırrı çöpteki gıdaları yeniliyorMustafa Kemal Atatürk, "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez" sözüyle geleceğini inşa etmek isteyenlere en önemli ipucunu vermişti. Bugün gelişmiş ülkelerin başında gelen Japonya da tıpkı o sözdeki gibi kadim bir sırra sahip çıkıyor ve dünyanın geleceği için önemli bir projeyi 26 yıldır uyguluyor. Milyonlarca ton gıda çöpe gitmek yerine yeniden kullanılabilir hale getiriliyor. Üstelik bu keşfin sahibi, onu geleceğe armağan ediyor ve patent almayı reddediyor!
‘Gıda atığına karşı fermantasyon önemli’Metro Türkiye, en eski gıda koruma yöntemlerinden biri olan fermente ürünlerin profesyonel mutfaklarda daha fazla yer alması için çalıştığını duyurdu.
Siyah sarımsak faydada beyazını solladı! Türkiye'de iki yerde varPek çok kişi siyah sarımsağın yeni bir sarımsak türü olduğunu düşünüyor ancak beyaz sarımsağın fermantasyonu sonucu elde ediliyor. Peki keskin olmayan bir tat ve rahatsız etmeyen bir kokuya sahip olması nedeniyle ekmeğe sürülüp yenebilen siyah sarımsak hakkında uzmanlar ne diyor? Evde de yapılabilir mi? İşte cevabı.