Asrın felaketinin 1'inci yıl dönümünde taziye yemeği hazırlığı! 'Acının tarifi yok'Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, sosyal gastronominin öncülerinden şef Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ilk yıl dönümünde kazanlarca taziye yemeği hazırladı. Şef Ebru Baybara Demir, acıda birleştiklerini belirterek, dayanışma ile neler yapabileceklerini gördüklerini ve bu şekilde hem birbirlerine hem de bölgedeki depremzedelere daha çok bağlandıklarını söyledi.
Gastronominin Nobel’i Ebru Baybara Demir’eTürk şef Ebru Baybara Demir, gastronomi dünyasının Nobel’i olarak adlandırılan Dünyasının Basque Culinary World Prize 2023 ödülünü San Sebastian’da düzenlenen özel bir törenle aldı.
Dünya Gastronomi Nobeli’nin sahibi şef Ebru Baybara Demir: ‘Ülkeme olan borcumu ödedim’Farklı ülkelerden 1000 şefin aday gösterildiği, 700 şefin değerlendirildiği Gastronominin Nobel’i olarak adlandırılan 2023 Bask Dünya Aşçılık Ödülü’nün kazananı Şef Ebru Baybara Demir oldu. Milliyet’e konuşan Demir, ‘Ülkeme olan borcumu ödediğimi düşünüyorum’ dedi.
Ebru Baybara Demir kimdir? Şef Ebru Baybara Demir nereli, kaç yaşında?Şef Ebru Baybara Demir, Mardin'de gastronomi faaliyetlerini sürdürüyor. Marmara Üniversitesi'nde turizm eğitimi aldı. Basque Culinary World Prize tarafından iki kez en iyi on şef arasında gösterildi. Mardin'de kendine ait bir işletmesi bulunuyor. Peki, Ebru Baybara Demir aslen nereli, kaç yaşında?
Şanlıurfa'da kadınlar ünlü şeflerle içli köfte yaptıŞanlıurfa'da aşçılık eğitimini tamamlayan Türk ve Suriyeli kadınlar, "Basque Dünya Aşçılık Ödülleri"nde dünyanın ilk 10 şefi arasına giren Ebru Baybara Demir ve Brezilyalı şef David Hertz ile birlikte yöreye özgü içli köfte yaptı.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesisi'nde, Japonya tarafından finanse edilen, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) uygulayıcılığında gerçekleştirilen "Geçim Kaynaklarına Erişim Fırsatlarının ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Yoluyla Suriyeli Mültecilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılıklarının Arttırılması" projesi kapsamında aşçılık kursu eğitimini tamamlayan Türk ve Suriyeli kadınlara için sertifika programı düzenlendi.FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, programda yaptığı konuşmada, Türk hükümetinin mültecileri koruma konusunda büyük efor sarf ettiğini söyledi.