Sessiz pandemi! Görülme yaşı 20'lere kadar düştü, hiçbir belirti vermiyorSağlıksız beslenme, hareketsizlik ve aşırı kilo gibi etkenlerle tüm dünyada hızla yaygınlaşan diyabet tedavi edilmediğinde yaşamı tehdit edebiliyor. "Son 30 yılda tip 2 diyabet 20’li yaşlara kadar inmiş durumda" diyen Endokrinoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, diyabet hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
Ansızın uyku basıyor, canınız sık sık tatlı çekiyorsa dikkat! İnsülin direnciniz olabilirSon yıllarda görülme sıklığı hızla artan diyabet önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan çalışmalar, ülkemizde her 8 kişiden birinin diyabet hastası olduğunu gösteriyor. Prof. Dr. İsmet Tamer, diyabet hastalığında bütüncül yaklaşımın önemini ve diyabet hastalarına özel 5 yaşamsal önlemi anlattı.
Diyabet hayatınızı zindan etmesin! '4 kuralla önlemek mümkün'Yapılan çalışmalara göre, son 15 yılda diyabet sıklığı ülkemizde yaklaşık yüzde 90, obezite oranı ise yaklaşık yüzde 44 artış gösterdi. Tip 2 diyabetin genetik bir hastalık olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, “Ancak bu genetik özelliği taşıyarak doğan herkes yaşamı süresince diyabet hastası olmaz" diyerek korunmanın yollarını açıkladı.
Bu yanlışlar yüzünden diyabet tedaviniz gecikebilirÇağımızın salgını diyabet, yetişkinler ile birlikte çocukları da önemli oranda tehdit ediyor. Sağlıklı beslenme, hareketli bir yaşam ve ideal kilonun korunması hem diyabetten korunma hem de hastalığın kontrol altına alınması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca diyabet hastalarının önerilen tedavilere uyumlu bir şekilde devam etmesi ve hekim kontrollerini aksatmadan yaptırması gerekiyor. Diyabet yani şeker hastalığı konusunda toplumda doğru bilinen ancak yanlış olan inanışlar hastaları yanlış yönlendirerek tedavi sürecinde olumsuzluklara yol açıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ethem Turgay Cerit, diyabet ile ilgili doğru bilinen 10 yanlışı sıraladı.
Şeker hastalığı ile ilgili hayatı zorlaştıran 14 yanlışTürkiye, 7 milyon diyabet hastası ile Avrupa’da Rusya ve Almanya’dan sonra 3. sırada yer alıyor. Ancak diyabet hakkında toplumda doğru sanılan yanlış bilgiler ve bu yönde hareket edilmesi nedeniyle hastalığın tanısı geç konabiliyor, tedavide hedefe ulaşılamıyor. Peki hastaların hayatını zorlaştıran bu hatalı bilgiler neler? Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof.Dr. Rüştü Serter anlattı
Fazla su içmek hangi hastalığın belirtisi?Özellikle yaz aylarında kaybettiğimiz sıvı miktarı arttıkça daha fazla su içiyoruz. Ancak su içmenin bir sınırı var mı? Fazla su içmek zararlı mı?
Şekerin gizli belirtileri nelerdir?Diyabet yani şeker hastalığına sahip olanların birçoğu bundan haberdar değillerdir. Bu nedenle şeker hastalığının bu gizli belirtilerine dikkat!
Şekerin gizli belirtileri nelerdir?Diyabet yani şeker hastalığına sahip olanların birçoğu bundan haberdar değillerdir. Bu nedenle şeker hastalığının bu gizli belirtilerine dikkat!
Doktor diyabetin ölümcül semptomlarını fark etmediİskoçya'da 17 yaşındaki Claire Taylor doktor kurbanı oldu. Diyabet ölümcül boyuta ulaşınca bile doğru teşhisi koyamayan doktor genç kıza uyku ilacı yazmakla yetindi.
Diyabet belirtileri ve dikkat edilmesi gerekenlerMemorial Ataşehir Hastanesi Endokrinoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erol Bolu “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” öncesinde, diyabet hastalığı hakkında bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.