Son dakika deprem tehlikesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deprem tehlikesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deprem tehlikesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 904 deprem tehlikesi haberi bulunmuştur.
Son dakika... Ege Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem: Yunan sismolog 'Hikaye bitmedi'Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bu yana süren depremlere AFAD'ın son dakika bildirimine göre 5 büyüklüğünde bir deprem daha eklendi. TSİ ile saat 07.46'da ölçülen depremin ardından 09.08'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Santorini'ye acil kaçış limanı inşa edilecek. İşte Yunan sismolog'un açıklamaları...
Altından diri fay geçmeyen Ankara neden sallanıyor? 2 depremle tetiklendi: 'Artık güvenli değil'Dün Ankara'nın 3.5 büyüklüğünde küçük bir depremle sarsılması, başkentin depremselliğini yeniden gündeme getirdi. Ankara sanıldığı gibi depremden muaf ya da depremin pek de uğramayacağı bir yer mi yoksa Türkiye’nin her noktası gibi büyük depremlerin etkisi altında kalabilir mi? Yapı stokunun depreme hazır olmadığı açık şekilde görünen başkentin depremselliğini, 2 uzman önceki depremleri de değerlendirerek Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Türkiye'den İran'a uzanan dev yarık! Deprem tehlikesi var mı?Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Anadolu levhasında oluşan yarıklar hakkındaki araştırmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
6 Şubat'ta yaşandı ama bitmedi! Gecekonduları yıkmayan şifre: 'Sağ gösterip sol vurabilir'53 bin 537… Sadece bir sayı değil, biten hikâyeler, yok olan ailelerin yürek yakan kaybıydı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin üzerinden bugün itibarıyla tam 2 yıl geçti. 11 ilin etkilendiği depremin 2’nci yılında, Türkiye’nin değişmeyen deprem gerçeğini, depremde en çok yarayı alan Hatay’ı ve zeminin depremin şiddetini artıran etkisini Prof. Dr. Süleyman Pampal Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Uzman isim açıkladı: 'Sismik tehlike açısından en güvenli bölgelerden’Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Irmak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerine ilişkin, “Son 100 yılda meydana gelen en büyük kıtasal ölçekteki deprem çifti olarak isimlendiriyoruz. Yakın zamanda aynı bölgede benzer büyüklükte deprem olmasını beklemiyoruz” dedi.
Ne kadar geç, o kadar büyük! Bursa'daki depremde zemin alarmı: 'İstanbul'dan kötü olabilir'Bursa, 27 Ocak günü Kandilli Rasathanesi tarafından 4.1 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremle büyük panik yaşadı. AFAD’a göre ise büyüklüğü 4 olan depremi Bursalılar çok daha şiddetli hissetti. Üstelik uzmanların, büyük deprem beklenen noktalardan biri olduğu yönünde uyarılarda bulunduğu şehirde yapı stoku, Prof. Dr. Süleyman Pampal’ın dikkat çektiği ‘zemin’ kritelerine de uymuyor. Yani Bursa deprem tehlikesini, 'riskle' karşılamaya hazırlanıyor!
'Olası bir felaketin habercisi olur' diyerek uyardı: Bölgede önemli titreşimler hissetmeye başladıkKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DE-YAS) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, yapıların çökmesinde korozyon etkisine dikkat çekerek, “Bölgede en önemli sıkıntılardan biri korozyon; nemli yer ve bodrum katlarında çok fazla etkili. Beton içinde bulunan ve deprem anında görevi olan yapılar eridiği zaman, olası bir felaketin habercisi olur. Bazen bir bina hiçbir şey olmadan kendiliğinden çöküyor; işte bunun bir örneği de budur” dedi.
'Olası bir felaketin habercisi' diyerek uyardı: Bölgede önemli titreşimler hissetmeye başladıkKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DE-YAS) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, yapıların çökmesinde korozyon etkisine dikkat çekerek, “Bölgede en önemli sıkıntılardan biri korozyon; nemli yer ve bodrum katlarında çok fazla etkili. Beton içinde bulunan ve deprem anında görevi olan yapılar eridiği zaman, olası bir felaketin habercisi olur. Bazen bir bina hiçbir şey olmadan kendiliğinden çöküyor; işte bunun bir örneği de budur” dedi.
2024'tekilerin yarısı 6 Şubat'ın etkisi! Deprem olasılığı arttı: 'Rize ipuçlarını veriyor'2024 yılı son 25 yılda en çok deprem kaydedilen 4’üncü yıl oldu. Üstelik deprem haberleri hiç beklenmedik noktalardan da gelmiş ve Türkiye’nin her noktasının deprem tehlikesi altında olduğu bir kez daha anlaşılmıştı. 2024, ilk günlerini geride bıraktığımız 2025’te yaşanabileceklerle ilgili de işaretler vermişti. Doç. Dr. Bülent Özmen, “Deprem olasılığı daha arttı” diyerek dikkat çektiği noktalara 2024’ün sonunda bir yer daha eklendi.
7.5’lik depremin şiddeti 9’du! Öncü olabilir mi? ‘Daha büyüğü olursa şaşırtıcı olmaz’2 gündür 4 ve 4’e yakın depremlerle sarsılan Denizli, bugüne dek deprem beklenen diğer noktalar kadar dikkat çekmemiş de olsa, Türkiye’nin en tehlikeli noktalarından birinde bulunuyor. Üstelik her fayda gözlemlenmeyen bir özelliğe sahip olan Pamukkale Fayı’nda, ana şoktan önce ‘öncü’ aktiviteler gözlemlenebiliyor. Peki son günlerde kaydedilen sarsıntılar neyi işaret ediyor? Prof. Dr. Süleyman Pampal açıkladı.
200 bin liraya 100 metrekare ev! Yanmış tahtalar depreme ve yangına nasıl kafa tutuyor?Küllerinden yeniden doğmak, bazen çok daha güçlü bir başlangıç yapmayı sağlayabilir. Yanmış bir tahta da inşaat sektörü için doğaya meydan okuyacak kadar güçlü olabiliyor. Çünkü deprem, yangın ve doğal süreçler bir tek onu yakıp yıkamıyor. Peki ama nasıl? 1603’te Japonya’daki keşfinden 291 yıl sonra İstanbul depreminde izleri var!
Rize depremi neyin habercisi? Karadeniz için flaş uyarı!Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Rize'de meydana gelen 4.7 büyüklüğünde depremi değerlendirdi. Prof. Dr. Sözbilir, Doğu Karadeniz için çok kritik açıklamalarda bulundu.
Sorumlusu cam, kurtarıcısı zikzak! 100 yıl önceki İzmir'in yerinde artık Çin Seddi varHer geçen gün yaşadığınız şehrin biraz daha sıcak geldiğini hissediyorsanız, gökyüzüne yükselen gökdelenlere bakın. Camla kaplanmış yüksek yapılar, şehri ve doğayı ‘bunaltan’ sıcakları da beraberinde getirebilir! ABD’deki çalışmalar ise iklime ve doğaya zarar vermeden inşaat yapmanın sırrını geometrinin 'zikzak'larında buldu. Detayları Doç. Dr. Kutluğ Savaşır anlattı.
Schmidt çekicinden 'depremde sağlamlık' kararı! Binaya en ufak zararı yok, çok daha ucuzPek çok kişi her noktasında deprem tehlikesi söz konusu olan Türkiye'de yaşadıkları binaların, büyük bir sarsıntı esnasında ayakta kalıp kalamayacağına dair testler yaptırıyor. Bunların başında gelen 'karot testi' özellikle büyük deprem beklenen bölgelerde kentsel dönüşüm sürecini başlatan adım. Ancak karottan da önce yapıya en ufak zarar vermeden bir test daha yapılabiliyor. Peki, kimsenin bilmediği ‘Schmidt çekici’ ne işe yarıyor? Uzmanına sorduk.
ANLIK SON DAKİKA DEPREMLER 7 EYLÜL 2024: AFAD/Kandilli Rasathanesi Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son dakika deprem haberleri AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından güncelleniyor. Türkiye, aktif fay hatları üzerinde yer aldığından, deprem tehlikesi ülkedeki birçok bölge için büyük bir endişe kaynağıdır. Marmara Bölgesi, özellikle İstanbul ve çevresi, en çok dikkat çeken bölgeler arasında yer almaktadır çünkü uzun süredir beklenen büyük Marmara Depremi, uzmanların uyardığı en büyük tehlikelerden biridir. Bununla birlikte, Doğu Anadolu ve Ege bölgeleri de deprem riski taşıyan önemli alanlardır. İşte 7 Eylül 2024 son depremler listesi.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Marmara depremi açıklaması! Tsunami için uyardı17 Ağustos 1999 depreminin 25'inci yıl dönümünde, olası Marmara depremi hakkında konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Marmara'da büyük bir deprem olacak, bu 7’yi geçecek bir büyüklükte deprem. Marmara'da bir deprem bekliyorsak, tsunamiyi de birlikte anmak gerek." açıklamasında bulundu.
Yaşanırsa 'kıyamet' olur! 2 uzman anlattı: Kaş'taki 2 sarsıntı 8'den büyük depreme hazırlıkAntalya 9 Ağustos günü 4'ten büyük 2 depremle sarsıldı. Yaşananlar son günlerde sık sık sarsılan bölge için çok daha endişe vericiydi. Akdeniz'de 4'ten büyük depremler artmış olsa da, Antalya kıyıları uzun zamandır bu kadar yakın açıklarında olan depremler yaşamamıştı. Endişe uyandıran sarsıntıların büyük bir depremin habercisi olup olamayacağını ve Antalya'nın deprem geçmişindeki 'asıl tehlikeyi' 2 uzman Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Üst üste 3 depremin işaret ettiği nokta! 'Geliyor' demişti: 756 yıllık sessizlik bozuldu mu?Adanalılar bu sabah 05.32'de başlayan ve 1’er dakikalık arayla devam eden 3 depremle gözlerini açtı. Kozan’daki sarsıntıların kısa aralıklarla yaşanmasının deprem tehlikesiyle sık sık gündeme gelen Adana için anlamı ne? "Buralarda deprem olabilir" diyen Prof. Dr. Süleyman Pampal üst üste yaşanan 3 depremin işaret ettiği noktayı açıkladı.
3 deprem 2 dakika arayla geldi! Uzmandan çarpıcı açıklama: Enerji ilerliyorİzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Bu sabah, Adana'nın Kozan ilçesinde art arda meydana gelen 3 deprem, Saimbeyli Fayı'nın güney ucundaki fay parçalarının aktivitesini göstermektedir" dedi.
Ve korkutan açıklama geldi: Artık fayın varlığını ortaya koydukAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasında bölgede yer radarı ve dron ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
Deprem Tehlikesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.