Çupra balığı nasıl pişirilir? Tavada ve ızgarada çupra balığı pişirmeİçeriğinde bolca A, B1, B2, B6, C, D ve E vitamini bulunan çupra, eti son derece lezzetli bir balıktır. Çocukların da severek tükettiği çupra, içeriğindeki kalsiyum ve demir ile kemiklerin gelişimine yardımcı olmaktadır. İşte çupra balığının pişirilmesi hakkında bilinmesi gerekenler.
Çupra balığı nasıl pişirilir? Tavada ve ızgarada çupra balığı pişirmeÇupra özellikle Ege’de meşhur olan ve küçük sürüler şeklinde gezen bir balık türüdür. Oldukça lezzetli olan bu balık, son dönemlerde çiftliklerde de üretilmeye başlamıştır. Genellikle 250 gram ile 350 gram ağırlıkta olan çupra tavada ve ızgarada pişirilmektedir. Daha büyük ağırlıklara ulaşan balıkların ise fırında pişirilmesi tavsiye edilmektedir. İşte çupra balığı nasıl pişirilir, pişirme yöntemleri ve tüm detayları.