Son dakika botnet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan botnet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan botnet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 71 botnet haberi bulunmuştur.
'Neslimizi tanımlayan tehdit': Volt TyphoonABD'nin yanı sıra müttefikleri İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya kadar ulaşan sızıntının arkasında, bir süper güç var. İnternete bağlı binlerce cihazı tehlikeye atan Dev-0391, 2021'den bu yana aktif.
Siber tehlike ‘kol’ geziyorUzmanlara göre, özellikle akıllı saatler gibi giyilebilir teknoloji üzerinden kişinin günlük rutininden gittiği yerlere kadar birçok veri toplanıp işlenebiliyor. Ayrıca “ortadaki adam” saldırısı ile kişisel bilgiler manipüle edilebiliyor...
Europol 'dünyanın en tehlikeli hacker ağı' Emotet'i çökerttiAvrupa Birliği Polis Teşkilatının (Europol), ABD ve birçok Avrupa devletinin güvenlik birimleriyle ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlar neticesinde "Emotet" isimli küresel hacker ağını çökerttiği bildirildi.
ESET, Covid-19 sürecinde siber tehditlere karşı Avrupa Birliği ile işbirliği yapıyorAvrupa Birliği (AB) merkezli en büyük siber güvenlik kuruluşu olan ESET, Covid-19 sürecinde siber tehditlere karşı Avrupa’daki kamu kurumlarıyla işbirlikleri oluşturuyor. ESET, zararlı yazılımların saptanıp değerlendirildiği zararlı yazılım tehdit istihbarat sistemini, AB genelindeki Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekipleri‘ne ücretsiz olarak erişime açtı.
Kullanıcılar çevrimiçiyken siber suçlular uygulamaları hedef alıyor!Bir siber güvenlik firmasının raporuna göre, botnetlerin büyük çoğunluğunun yerleşik altyapılardan faydalandığını ortaya koyarak, tehditlerin yaklaşık yüzde 60'ının en az bir etki alanını (domain) kullandığını gösteriyor. Ayrıyeten siber suçular, kullanıcılar çevrimiçiyken uygulamaları hedef alıyor.
Şarj cihazlarında virüs tehlikesi!Doç. Dr. Şevki Işıklı, şarj cihazlarının da virüs aktarabileceğini belirtti ve herkesin şarj aletininin kullanılmaması konusunda uyardı.
Teknoloji çağının en büyük tehditi: Siber saldırılarTeknolojinin sunduğu olanaklarla insan hayatı kolaylaşırken, özellikle internet tabanlı uygulama ve hizmetler, kötü niyetli kişiler tarafından siber saldırılarla bireyleri ve ülkeleri tehdit ediyor.
2019'un en önemli siber tehditleri neler?Teknolojinin yeni ürün ve hizmetlerle yayılmasına paralel olarak siber güvenlik alanındaki zafiyetler, saldırı yöntemleri, tehdit aktörleri ve geliştirilen güvenlik çözümleri bu yıl da gündemden düşmeyecek. 2018'de gerçekleşen siber olaylar, "saldırı" kısmının üstünlüğünü koruduğuna işaret ederken, 2019'da kritik altyapılara yönelik saldırıların, siber casusluk olaylarının, zararlı yazılımlarla kişisel verilerin çalınmasının, parmak izi, iris gibi biyometrik kimlik doğrulama sistemlerine yönelik atakların öne çıkması bekleniyor.
2019 yılının siber güvenlik trendleri açıklandıMicrosoft, 2019 ve sonrası için, siber tehditleri ve güvenliğin sağlanmasında en yeni trendleri açıkladı. Yapay zekâ, bulut bilişim, kuantum bilişim, botnet’ler ve fidye yazılımlar siber güvenliğin temel konuları olacak.
GitHub dünyanın en büyük DDoS saldırısına maruz kaldıGitHub, internet tarihinin en büyük DDoS (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırısından başarıyla çıktı. GitHub, saldırı sırasında saniyede 1.35 terabitlik veri akışıyla karşılaştı ve hizmet toplam 10 dakika boyunca erişilemez hale getirildi.
Fortinet, “Swarm” siber saldırılarına karşı uyarıyorYapay zeka ve ticari hizmetlerde otomasyon alanlarındaki ilerlemelerden yararlanan siber suç ekonomisi, nesnelerin interneti kapsamındaki cihazlara ve kritik altyapılara saldırmak için silahlanıyor.
5 milyon abone 'güvenli interneti' seçti!Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) sunulan ve tamamen ücretsiz güvenli internet hizmetinden gönüllü yararlanan 5 milyon abone bulunduğunu bildirdi.
ESET'in 2018 sürümüyle zararlı yazılımlara kapılarınızı kapatınSiber dünyada zararlı yazılım sayısı 650 milyon adedi aştı. Sürekli gelişen yetenekleriyle cihazlarımızdaki bilgilerimize, fotoğraflarımıza, paramıza ulaşmaya çalışıyorlar. Tam 30 yıldır dijital saldırılarla mücadele eden antivirüs yazılım kuruluşu ESET, bu yoğun saldırılara cevap veren ve kötü niyetli davetsiz misafirlere kapıyı kapatan yeni bireysel yazılımlarını piyasaya sürdü.
Siber saldırılar rekor hızla büyüyorFortinet'in Tehdit Raporu'na göre zayıf güvenlik anlayışı ve riskli uygulamalar zararlı siber saldırıların rekor hızla yayılmasına neden oluyor.
Google zararlı yazılım nedeniyle 300 uygulamayı Play Store'dan kaldırdıGoogle, Google Play Store'da DDoS saldırıları içeren yaklaşık 300 uygulamayı mağazadan kaldırdı. Kötü amaçlı yazılım, etkilenen uygulamalar içinde gizlenmişti ve aygıt açıldıktan sonra DDoS saldırılarında kullanılıyordu.
BTK Başkanı Sayan’dan siber saldırı açıklaması! 3 bine yakın zararlı bağlantı erişime engellendiBilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, siber saldırı amacıyla kullanılan 3 bine yakın zararlı bağlantının tespit edilerek altyapı seviyesinde erişimlerin engellendiğini, oltalama amaçlı zararlı bağlantı sayısında yüzde 354 ve bankacılık oltalama amaçlı zararlı bağlantı sayısında ise yüzde 237 artış yaşandığını açıkladı.
Akıllı cihazları hedefleyen zararlı yazılımlar 2017’de iki kattan fazla arttıAraştırmacılara göre, akıllı cihazları hedef alan toplam zararlı yazılım örneği sayısı 7000'i geçti ve bunların yarısından fazlası 2017'de ortaya çıktı. 6 milyardan fazla akıllı cihaz kullanılan dünyamızda, insanlar kötü amaçlı yazılımlardan dolayı her geçen gün daha çok risk altına giriyor. Türkiye, saldırıya uğramış Nesnelerin İnterneti cihazlarının en çok bulunduğu 5. ülke oldu.
Milyonlarca Android cihaz Ztorg ile zombileştiSiber suçlular, agresif reklamcılıkla para kazandıran ve bir yıl içerisinde milyonlarca cihazı ele geçiren devasa bir botnet geliştirdi. Bu zombi ağı (botnet), reklamlar için sahte gösterimi üreten, gizlice uygulama yükleyen, hatta yeni uygulamalar satın alan ve dolayısıyla geliştiricilerine para kazandıran bir zararlı yazılımın bulaştığı yüzbinlerce cihazı ele geçirmiş durumda.
E-postalardaki virüslerin tehlikesi arttıODTÜ Teknokent'de faaliyet gösteren, Labris Networks şirketinin "2016 Siber Güvenlik Raporu"na göre, e-postalar içindeki spam virüslerin azalmasına karşın, tehlikeleri artıyor.
Hacker’ların yeni silahı: Buzdolabı!Güvenliği normal bilgisayarlara göre çok daha zayıf olan termostat, buzdolabı, webcam gibi akıllı ev cihazlarına hacker’lar kolaylıkla sızabiliyor ve bunları siber saldırılarda kullanabiliyor
Olimpiyat Oyunları, Brezilya’da sanal saldırıları artırdıFortinet’in raporuna göre 2016 Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Brezilya’da sanal tehditler artarken eski saldırı teknikleri güncellenmiş şekilde yeniden ortaya çıkıyor.
Zombi PC tehlikesiDünya ülkelerinin aksine siber saldırıların yüzde 6 oranında arttığı Türkiye, 2015 yılı incelemesine göre en çok zombi bilgisayar bulunan ülkeler arasında 5., Asya ülkeleri arasında ise 1. sırada yer alıyor...
Evdeki siber tehlikeSıradan elektronik cihazları internete bağlayıp bir miktar yenilik ve kolaylıkla paketleyerek “teknolojinin son marifeti” etiketiyle sunmak, tüketici elektroniği sektörü için büyük bir fırsat. Diğer yandan bu şeyler, siber suçlular için de bir o kadar iştah kabartıcı avlara dönüşüyor
Botnet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.