Son dakika bilgisayarlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bilgisayarlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bilgisayarlar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.837 bilgisayarlar haberi bulunmuştur.
‘Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür’Erdoğan, “Çağın gerisinde kalan değil, çağa liderlik eden Türkiye hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin kilometrekareyle sınırlandıramayız” ifadelerini kullandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Türkiye’den daha büyüktürTÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye başta olmak üzere son dönemde bölgemizde yaşanan her hadise hatırlatıyor ki, Türkiye Türkiye’den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin km kare ile sınırlandıramayız. Türk milleti mukadderatından kaçamaz saklanamaz." dedi.
Siz uyurken devrim oldu: Google Willow çipini tanıttıGoogle dünyanın en hızlı kuantum bilgisayarını tanıttı. Çip, parçacık fiziği prensiplerini kullanarak akıl almaz gücüyle kuantum bilgisayarı alanında "bir devrim" olarak niteleniyor. Willow "Bugüne kadar yapılmış en iyi kuantum işlemcisi" olarak tanımlandı.
Tüm bilgileri insanlığa sunan bilgisayarlar nasıl öğrenebiliyor?Günümüzde bilgisayarlar sadece veri işlemekle kalmıyor, aynı zamanda kendilerini geliştirebiliyorlar. Peki, bilgisayarlar gerçekten öğrenebilir mi? Biz insanlar yeni şeyler öğrendiğimizde beynimizdeki bağlantılar, elektrik akımı güçlenir, kabaca beynimizi daha verimli şekilde kullanmaya başlarız. Peki, bilgisayarlar nasıl öğreniyor? İşte tam bu noktada ‘makine öğrenimi’ devreye giriyor. Bu teknoloji, bilgisayarların büyük veri yığınlarını tanımasını, analiz yapmasını ve yeni bilgiler elde etmesini sağlıyor.
Qualcomm'un Intel'e ilgisi azaldıSektördeki uzmanlara göre Qualcomm Inc, tarihin en büyük teknoloji anlaşmalarından biri olabilecek Intel Corporation'ı satın alma konusundaki ilgisini azalttı.
Fabrika gibi okul! Öğretmen ve öğrencilere 6 milyon TL dağıtılıyorMehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi, günlük 7 bin öğün yemek üretiyor, yılda 160 milyon TL ciro elde ediyor. Adeta büyük bir şirket gibi yönetilen, vergi veren, çikolata markası dahi bulunan okulda, emekleri karşılığında öğretmen ve öğrencilere de 6 milyon TL dağıtılıyor.
‘Teknoloji dünyasında bir devrim’Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin, kuantum bilgisayar teknolojisine sahip az sayıda ülke arasına girdiğini belirterek, “Kuantum bilgisayarlar, teknoloji dünyasında bir devrim” diye konuştu.
Kuru, yorgun, ağrılı gözlere neden oluyor! ‘Akşam saatlerinde maruz kalınmamalı’Bilgisayarlar, televizyonlar, cep telefonları ve tabletler ekranlarından yaydıkları mavi ışık nedeniyle göz sağlığını tehdit eder. Günümüzde bu cihazların kullanımının artmasına bağlı olarak her geçen gün daha fazla mavi ışığa maruz kalındığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, akşam saatlerinde mavi ışığa maruz kalınmaması gerektiğini söyledi.
10 KASIM Anıtkabir ziyaret saatleri 2024 ⏰ Bugün Anıtkabir girişi saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün 1938'de vefat ettiği gün olarak her yıl anılır. Bu yıl pazar gününe denk gelen 10 Kasım gününde Anıtkabir'in yoğun geçeceği öngörülüyor. Vatandaşlar, Anıtkabir girişi saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? sorularına cevap arıyor. İşte Anıtkabir giriş - çıkış saatleri
Marmara’daki büyük depreme karşı İTÜ ve BEDAŞ geliştirdi!İstanbul’un Avrupa Yakası’nda elektrik dağıtımını üstlenen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük depreme karşı enerji altyapısını güçlendirme amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile bir proje geliştirmek için iş birliği protokolü imzaladı.
Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen: Yerimiz Türkiye, Yönümüz DünyaYerli ve milli imkanlara üretilen savunma sanayii ürünlerinin SAHA EXPO 2024'te Pavo Group da yerini alarak ürün ve çözümlerini katılımcılarla buluşturdu. Yapay zekayı ürünleşme süreçlerinize ya da organizasyonel süreçlerinize katmadan bir yere gitmenin mümkün olmadığını söyleyen Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen, 'Biz kendimizi 'Yerimiz Türkiye, Yönümüz Dünya' şekliyle tanımlıyoruz. Evet, Türkiye'de tasarlıyoruz, üretiyoruz ama dünyaya gidiyoruz.' dedi.
Akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar! Ekran bağımlılığı cildi yaşlandırıyorDijital dünyanın vazgeçilmez bir parçası haline gelen ekranlar, hayatımıza kolaylık sağlarken aynı zamanda bazı sağlık sorunları için de bir tehdit oluşturuyor. Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat, akıllı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların yaydığı mavi ışığın, cilt yaşlanmasını hızlandıran önemli bir faktör olarak karşımıza çıktığını söyledi.
Yenilenmiş ürün sistemi Dünya Bankasından ödül aldıTicaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası ile ICPEN tarafından verilen Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödüle layık görüldü.
Batan yatta casus alarmıİngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch ile birlikte 7 kişinin öldüğü batan süper yattaki kasalarda kilitli devlet verilerini, yabancı ülkelerin ajanlarının ele geçireceği endişesiyle alarm verildi!
Teknolojinin dönüm noktası: Bilgisayarı kim, ne zaman icat etti? Bugün bilgisayarlar, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Evimizde, okulda, iş yerinde hatta cep telefonlarımızda bile bilgisayar kullanıyoruz. Ancak, bu devrim niteliğindeki bu teknolojinin arkasında uzun ve zorlu bir yolculuk var. Peki, hayatımızı köklü bir şekilde değiştiren bilgisayarlar ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?Bilgisayardan önce insanlar ne kullanıyordu?
İş Bankası’nın bir asırlık yolculuğuTürkiye İş Bankası Müzesi’nde açılan “İş’in 100 Yılı” sergisi, 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayan İş Bankası’nın bir asırlık tarihini ve ülkemizin iktisadi gelişim hikâyesini belgeler, fotoğraflar, filmler ve koleksiyon parçaları eşliğinde anlatıyor.
Lei Jun Çin’in Steve Jobs’u mu?Yazılımla başladığı iş hayatında, iPhone’u kopyalamak için kurduğu Xiaomi’yi dünyanın en büyük üçüncü telefon üreticisi yapan Lei Jun, üç yıl önce hayata geçirdiği elektrikli otomobil projesini gerçeğe dönüştürerek ‘Çin’in Steve Jobs’u’ unvanını hak ettiğini gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyun platformları gençleri zehirliyorİstanbul’da 'Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oyun platformları şiddeti teşvik etme yanında, aile yapımızı bozan sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyor." dedi.
Bilgisayarlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.