Geleceğin 'besin kaynağı' böcekler olacak! İlk kez onay verildiDünya genelinde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde et tüketimi artıyor. 1950'de 45 milyon ton et tüketilirken 20'nci yüzyılın ikinci yarısında, et tüketimi 5 kat artarak günümüzde yaklaşık 300 milyon tona yükseldi. Hayvansal gıda kaynaklarının tüketiminin azaltılmasının çevre üzerinde pozitif bir etki yaratacağını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Büyükuslu, "Menülerimize böcek eklemek, dünyanın gıda tedarik sorunlarının üstesinden gelmeye yardımcı olabilir" diyor.
Bilim insanları dördüncü bir besin türü keşfettiklerini düşünüyor: KetonSan Francisco merkezli HVMN, Keton adında yeni bir besin türü ortaya çıkardı. Bilim adamları, insanların bunun performansı artırıcı özelliklere sahip olduğunu söyledi. Ketonlar, vücudu diğer besin kaynaklarından farklı şekilde süper şarj edebilir. Ürünün kan şekeri üzerindeki etkileri üzerine yeni bir çalışma sağlıklı beslenme ve kilo kaybı için yararlı olabilecek sonuçlar da verdi.