İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI; Dün etkili olan yağış barajlara etki etti mi? İSKİ 19 Ekim baraj doluluk oranları...Son yılların en kurak dönemlerini geçiren ülkemizde Eylül ayı içerisinde etkili olması beklenen yağışlar neredeyse yok sayılabilecek kadar az gerçekleşirken Ekim ayı içerisinde de İstanbul'da uzun süreli yağmur etkili olmadı. Çoğu baraj kuruma noktasına gelirken su seviyesi kritik seviyenin altına geriledi. Peki İstanbul baraj doluluk oranlarında son durum nedir?
İstanbul Baraj Doluluk Oranları Eylül 2023: İSKİ baraj doluluk oranı yüzde kaç, barajlarda son durum nedir?Baraj doluluk oranları İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından paylaşılıyor. 10 ayrı barajda günlük, aylık ve yıllık olarak su seviyeleri açıklanıyor. İstanbul baraj doluluk oranı, neredeyse yağışsız geçen Yaz ayı dolayısıyla her geçen gün merakla araştırılıyor. Peki, Eylül 2023 İski baraj doluluk oranları nedir?
Baraj doluluk oranlarında son durum ne? İstanbul-İzmir baraj doluluk oranları...Ülke genelinde Ocak ayında etkili olan yağışların ardından Şubat ayı da oldukça yağışlı geçiyor. Kentlerde yoğun yağışlar barajların doluluk seviyelerine önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor. Peki İstanbul ve İzmir baraj doluluk oranlarıdna son durum nedir?
İstanbul'da baraj doluluk oranları artmaya devam ediyor! İşte İstanbul barajlarında son durum...Baraj doluluk oranları artmaya devam ediyor. Son yılların en kurak Ekim, Kasım ve Aralık ayını geçiren ülkemizde barajlar alarm vermeye başlamıştı. İstanbul'da Ocak ayında başlayan yağışlar öncesinde doluluk oranları % 20'lerin altına inmişti. İstanbul'da etkili olan kar ve yağmurun ardından barajlar geçtiğimiz yıldaki seviyelere yaklaştı. Peki Baraj doluluk oranlarında son durum ne?
Kritik noktanın da altına düştü!Sakarya ile Kocaeli illerinin su ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü’nde su miktarı kritik seviye olan 29.90 kotundan 29.82’ye düştü. Sakarya ile Kocaeli’nde yaklaşık 2 milyon kişinin içme su ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü, Türkiye’de bulunan diğer su kaynakları gibi kuraklıktan etkilendi. Yeterli yağışın olmaması Sapanca Gölü için kritik su miktarı olan 29.90 kotundan da aşağıya düşerek 29.82’ye geriledi. Haziran ayı içerisinde Sakarya’nın bazı ilçelerinde sele sebep olan yağışlarda tarihinin en kuraklık dönemini geçiren Sapanca Gölü’ne çare olmadı. Sapanca Gölü’nün 2 yıldır dışa akış gerçekleştirmediğini belirten Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Özdemir, “Bu durum gölün içerisinde yosun miktarını arttırıyor. Sapanca Gölü böyle giderse 10 yıla kalmaz Bafa Gölü durumuna gelir” dedi.