Pet şişeyle sarma sarmak artık çok kolay! Yaprağı ucuna koyun, kendiliğinden oluyorGünümüzde çevre kirliliği, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konuları her zamankinden daha fazla önem kazanıyor. Evlerimizde sıkça kullandığımız pet şişeler, genellikle bir kez kullanıldıktan sonra çöpe atılıyor. Ancak bu şişeleri verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. İşte bazı taktikler.
Marketten alıp üst üste kullanan yandı! Poşetler yıkanabilir ama tek şartlaPlastik poşetler oldukça hayat kurtarıcıdır. Buzdolabı poşetlerini zaten belli bir amaç için satın alırız ancak marketten ya da pazardan kalan poşetleri atmaya kıyamıyor olabilirsiniz. Hem israfı önlemek hem de çevreye daha az zarar vermek adına ninelerimizden bize kalmış bir miras gibi uyguladığımız bu yöntem doğru mu? Market poşetleri defalarca kullanılabilir mi?
Toprağa bir iyilik yapın, çöp yerine bahçeye atın! Kabukları adeta coşturacakMutfak artıkları çok fazla atık oluşturur ancak birçok yiyeceği çöp yerine bahçenizdeki toprağa atabilirsiniz. Yiyecek atıkları iklim değişikliğine muazzam bir katkıda bulunur. Kompost yaptığınızda, gezegene de bir iyilik yapmış olursunuz çünkü kompostla azot ve karbon gibi önemli besinleri doğrudan toprağa geri vermiş olursunuz. Peki, hangi besin gıda atıkları toprağa iyi gelir?
Elektrikteki kademe su ve çöp için yoldaSuyu tasarruflu kullanmayan bedelini ödeyecek. Yakın gelecekte evsel katı atık ve atıksu hizmetinde kullanıma göre artan bedel devreye girecek.
Atık Yönetimi Nedir?Üretim, uygulama ya da kullanım faaliyetleri sonrasında meydana gelen, ortaya verilmesi insan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturan maddeler atık kapsamında değerlendirilir...